Zeeland

Opbrengst SamenLoop voor Hoop Zeeland: 71.095,20 euro

'Er is samen gelachen, gezongen, gehuild en gedanst'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Na 24 uur wandelen was het zondag 24 juni om 14 uur tijd om de opbrengst van de SamenLoop voor Hoop Zeeland te onthullen. Op het podium hielden zeven deelnemers van verschillende leeftijden een bord vast met daarop een cijfer. Burgemeester Marnix Bakermans zette hen vervolgens in de juist volgorde. Zo werd bekendgemaakt dat er een voorlopig bedrag van 71.095,20 euro is opgehaald door iedereen samen. De verwachting is dat daar de komende tijd nog het een en ander bijkomt zodra alle donaties binnen en geteld zijn.

De wandelestafette is zaterdag 23 juni van start gegaan met een grootse openingsceremonie. Speciale Gast Joly Zwartjes ontstak samen met burgemeester Marnix Bakers het vuur van hoop om de deelnemers in gang te zetten. Die liepen over het parcours, dat de vorm had van een klavertje vier. De kinderen konden zich naar hartenlust vermaken met allerlei workshops, spelletjes en knutselactiviteiten. Op het podium wisselden artiesten elkaar af om de sfeer nog meer te verhogen. In aanloop naar de kaarsenceremonie verzamelden alle deelnemers, bezoekers en vrijwilligers zich op het middenterrein. Klokslag 23 uur werd gestart met twee minuten stilte. Oorverdovend. Aansluitend werden enkele indrukwekkende gedichten en liedjes ten gehore gebracht die bij velen een gevoelige snaar raakten. Iedereen met z’n eigen verdriet, maar wel allemaal samen.

Kinderloop
De Zeelandse jeugd had zondagochtend een eigen KinderLoop en haalde daarmee 3.222,33 euro op. Dat bedrag is bestemd voor onderzoek naar nieuwe technologieën tegen hersenstamcelkanker, de ziekte van nagellakheld Tijn. De rest van de SamenLoop-opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. "Wow Zeeland", zegt KWF-coördinator Ellen Kamp bij het in ontvangst nemen van de cheque. "Jullie hebben een mooie vierentwintig uur achter de rug. Dat was een indrukwekkende laatste ronde. Gisteren zei ik: wacht niet op een goede dag maar maak er één. En dat hebben jullie gedaan. Geniet vandaag en de komende tijd nog na van wat jullie hier hebben neergezet. Waar een klein dorp groot in kan zijn."
Bakermans, ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop, heeft weinig aan die woorden toe te voegen. "Het was een fantastisch weekend", vindt hij. "Zeeland heeft op een zeer mooie manier bijgedragen aan de sfeer van het KWF. Het woord verbinding is veelvuldig gebruikt en dat zie ik overal in terug. Dit hebben jullie samen gepresteerd. Die saamhorigheid is prachtig en moet je als dorp koesteren."

'Blije penningmeester'
Stichting Project, de organisatie achter de Zeelandse SamenLoop voor Hoop, is zeer tevreden over het resultaat. Na meer dan een jaar voorbereiding kwam zaterdag 23 en zondag 24 juni alles bij elkaar tijdens een sfeervol, emotioneel en gezellig evenement. “We hebben een blije penningmeester”, lacht voorzitter Frans van Tiel. “En niet alleen hij is blij, dat zijn we allemaal. Dit hadden we van tevoren niet durven inschatten. Dat allemaal dankzij de inzet van vijfenvijftig commissieleden en honderdvierenzestig vrijwilligers. Iedereen heeft puik werk geleverd.”
Het evenement brengt mensen dichter bij elkaar. Frans: “Er is door deelnemers en bezoekers gelachen, gezongen, gehuild en gedanst. Er zijn nieuwe vrienden gemaakt. Je hoort in zo’n weekend prachtige verhalen en je ziet bijzondere verbindingen ontstaan. Dat is heel veel waard. Het leven is gevierd."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties