Zeeland

Zaterdag 21 september start nieuwe seizoen

Enthousiast Hoischurke trapt af met schuimparty

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Na meer dan vijftig jaar is het Zeelandse Hoischurke nog steeds springlevend. Deze vrijwilligersorganisatie die activiteiten organiseert voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, opent zaterdag 21 september het seizoen met een knallende schuimparty. Het feest is in thuishonk De Vlashoeve aan de Puttelaar 37. Jongeren uit Zeeland en omstreken zijn uitgenodigd van 19 tot 22 uur.

Een halve eeuw geleden werden op de bovenverdieping van het Parochiehuis soos-avonden gehouden voor de Zeelandse jeugd. Met de verhuizing naar de Vlashoeve, een voormalige boerderij aan de Puttelaar, begin jaren tachtig veranderde de naam van Ut Zulderke naar Ut Hoischurke. Naast deze avonden werden meer activiteiten georganiseerd zoals dansavonden, zomerkamp, dagje uit en spelletjesavonden. In de hoogtijdagen werden de alom bekende discoavonden wekelijks door vierhonderd jongeren uit de regio bezocht.

Elke maand
Ook na al deze jaren is de opzet van het Hoischurke niet gewijzigd. "Al zijn de activiteiten natuurlijk wel aangepast aan de huidige tijd", zegt voorzitter Daan van der Cruijsen. "Met een dansavond trek je tegenwoordig weinig jongeren. Met een gameavond des te meer. Elke maand hebben we een activiteit. Dat kan in de Vlashoeve zijn, maar ook in de bossen zoals een spokentocht. Speciaal zijn onze ‘Geen Grenzen’-avonden. Een zaterdagavond waar we, net zoals vroeger met de discoavonden, veel dansen en springen op de muziek van deze tijd die door eigen DJ’s worden gedraaid. Gewoon lekker uit je dak gaan. Afgelopen seizoen kwam er elke editie rond de vijftig jongeren op af."

Buitendorpse jeugd
Komend seizoen wil het Hoischurke ook meer jeugd uit andere dorpen gaan trekken. "We hebben een goede basis en een concept dat niet overal te vinden is", stelt Daan. "Wij willen avonden organiseren waar de jeugd gezellig samen kan optrekken. Op de middelbare school maak je vrienden uit andere dorpen, dat kan bij ons ook al zo zijn. Via diverse kanalen proberen we bij de jeugd buiten Zeeland bekend te raken. Ouders kennen het Hoischurke misschien nog van vroeger. En eigenlijk is er niets veranderd.”
"Ook de prijzen zijn nog erg laag", vult penningmeester Justin Schreiber aan. "De entree is nog steeds slechts één euro, een glas fris kost maar zeventig cent en de snoep en versnaperingen zijn ook betaalbaar. Alcohol is niet verkrijgbaar. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk en met het beetje winst dat we maken, kunnen we de activiteiten bekostigen en nieuwe muziek aanschaffen."
Aan enthousiasme ontbreekt het niet bij Daan en Justin. Samen met Bart Klerkx en Gert-Jan Geerts vormen zji sinds kort het nieuwe bestuur. Samen met elf vrijwilligers vormen zij de kern van het Hoischurke, ieder met zijn eigen taak binnen de stichting.

Kennismaken
Het nieuwe seizoen start zaterdag 21 september met de jaarlijkse schuimparty. "Deze kick-off is altijd een spectaculaire avond", belooft Daan. "Glibberen op de dansvloer op de nieuwste beats. Een avond om eens kennis te komen maken met het Hoischurke. We nodigen dan ook alle jeugd uit Landerd en omgeving uit. Iedereen van 10 tot en met 15 jaar is van harte welkom." Doe kleding aan die nat mag worden en neem een handdoek of droge kleren mee. "Bij binnenkomst krijg je van ons een zakje om je mobiel te beschermen. En omdat we het leuk vinden dat je langs komt krijg je nog een gratis consumptie", besluit Daan.

Meer informatie is te vinden op www.hoischurke.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties