Zeeland

Keuze uit 300 heerlijke speciaalbieren

Eindeloos genieten op het terras van Herberg D’n Brouwer in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Met aanhoudende temperaturen van rond de dertig graden is de eerste officïele hittegolf van dit jaar in ons land een feit. En als we de voorspellingen mogen geloven, dan blijft het de komende tijd nog prachtig zonnig weer. Veel mensen zoeken dezer dagen dan ook verkoeling op aan het water. Maar ook op het terras is het tijdens de zomerse warmte natuurlijk goed toeven. Bijvoorbeeld op het sfeervolle terras van Herberg D’n Brouwer aan de Kerkstraat in Zeeland, waar je eindeloos kunt genieten van een heerlijk fris witbiertje of één van de 300 andere bijzondere speciaalbieren.

Speciaalbier heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Pils is nog steeds het meest populair in het Nederlandse café, maar steeds vaker bestellen gasten speciaalbier. Inmiddels is gemiddeld zo’n 20 procent van alle geconsumeerde bieren een speciaalbier, in eetcafés ligt dat percentage zelfs op 26,4 procent, zo blijkt uit cijfers van Misset Horeca.
Rob Neijts van D'n Brouwer bevestigt de opmars van speciaalbier. "De consumptie van speciaalbier is bij ons met zestig procent gestegen in vergelijking met vijf jaar geleden."

Top 5
In de top 5 van types speciaalbier voert blondbier de lijst aan, met ruim 24 procent. Ondanks dat ‘weizen’ en witbier voornamelijk in de lente en zomer gedronken worden, completeren deze bieren de top 3, met respectievelijk 19,1 en 11 procent. Tripel en IPA sluiten de top 5 af. Deze bieren liggen dicht bij elkaar qua consumptie, ruim 9 procent.

Witbier en weizenbier
In de zomermaanden, en dan met name op het terras, zijn witbier en weizenbier erg in trek. Wat is eigenlijk het verschil? Witbier komt oorspronkelijk uit België en wordt gemaakt van dertig procent ongemoute tarwe. Om het bier extra smaak te geven, wordt er bijvoorbeeld koriander en sinaasappelschil aan toegevoegd. Weizenbier, ofwel Hefeweizen, is Duits tarwebier dat op witbier lijkt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van minimaal vijftig procent gemoute tarwe. Het bier smaakt naar banaan en vanille en door de tarwemout heeft het bier een flinke en vooral volle schuimkop.

Donderhop Wit
D’n Brouwer heeft sinds vorig jaar zelfs een eigen witbier in huis, Donderhop Wit. Rob: “Een fris zomers biertje. Ideaal als je tijdens de hete zomerdagen op zoek bent naar wat verkoeling.”

Vijf biertips van Rob
Rob heeft nog vijf zomerse biertips voor op het terras. "Brand Weizen, Maneblusser, Jopen Mooie Nel, Malheur 6 en Mort Subite Kriek."

Herberg D'n Brouwer is gevestigd aan de Kerkstraat 62a in Zeeland. Kijk voor  meer informatie en openingstijden op www.herbergdenbrouwer.nl. Reserveren kan via 0486-450886.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties