Zeeland

EHBO-vereniging Zeeland doet mee aan Rabo ClubSupport

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - EHBO-vereniging Zeeland doet mee aan Rabo ClubSupport voor een nieuwe AED-trainer voor de vereniging. 

"Al sinds 2008 hebben we een Cardiac AED-trainer en vanaf 2015 ook een Zoll AED-trainer", laat EHBO-vereniging Zeeland weten. "Wij sluiten graag aan bij de Rabo ClubSupport, om zo een financieel voordeel te krijgen bij de aankoop van een nieuwe moderne AED-trainer. We hopen dat zoveel mogelijk leden van de Rabobank hun stem uit brengen op onze vereniging."

Stemmen kan tussen 5 en 25 oktober.

|Doorsturen

AEDmaster

2020-10-14 14:33:05

Iedereen wordt getroffen door COVID-19 en dit heeft grote gevolgen voor onze maatschappij. Op het moment zijn er meer besmettingen dan ooit en worden de regels steeds weer verder aangescherpt. De kans dat een slachtoffer, middels mond op mond reanimatie, wordt gereanimeerd wordt steeds kleiner. Er zijn steeds meer mensen thuis en bedrijven zijn dicht. Veel van deze bedrijven hebben hun AED’s, helaas nog steeds, binnen hangen. Hierdoor zijn de AED’s niet vrij toegankelijk en kunnen dus ook niet worden ingezet bij een hartstilstand.

Daarnaast is de kans dat er geen AED bediener aanwezig is, omdat hij/zij thuis werkt. Dus er is een situatie ontstaan waarin de AED en AED bediener, in veel situaties, van elkaar gescheiden zijn. Daarnaast gaan mensen met hartklachten minder snel naar het ziekenhuis, simpelweg omdat er onvoldoende capaciteit is. Of gewoon omdat de angstig zijn om COVID-19 op te lopen, aangezien hartpatiënten tot de risicogroep behoren. Dit een zorgelijke ontwikkeling en daarom komt AEDmaster in actie!

AEDmaster stelt de AED trainer gratis beschikbaar voor alle verenigingen en opleiders in Nederland. De reden hiervan is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Iedereen moet zijn/haar steentje bijdragen, althans dat vinden wij.
Daarom stellen wij AED trainers GRATIS beschikbaar.
Hierdoor kunnen de cursussen, waarin de reanimatie en de AED centraal staan, gewoon doorgaan. Door de strengere regelgeving van het RIVM kunnen er nu niet zoveel mensen gebruikmaken van een AED trainer. Terwijl juist de AED bediener / burgerhulpverlener belangrijker is dan ooit.

Heeft u interesse neem dan contact op met AEDmaster

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties