Zeeland

Eerste tiny house Peel Natuurdorpen geplaatst in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom ging de Stichting Peel Natuurdorpen (PND) op zoek naar een geschikte demo-locatie voor het eerste tiny house in de Peel. Die werd gevonden aan de Heihorst in Zeeland, vlakbij de plek waar in vroeger tijden letterlijk de poort naar de Peel was.

"Zo’n demo-locatie dient een goed beeld te geven van de bedoeling van het project", legt Annie Martens namens de stichting PND. "Zo moeten er water, bos, houtwallen, heggen en kruidenrijk grasland met daarin koeien te zien zijn. Met het tiny house erin is het plaatje compleet."

Op dinsdag 23 februari is, onder het toeziend oog van wethouder Ben Brands (Landerd) en burgemeester Pierre Bos van Boekel, het eerste tiny house in bestaand bos geplaatst. "Op tijdelijke basis, want het is nadrukkelijk de bedoeling van de stichting dat de tiny houses in nieuw bos op boerenland komen. Deze noodgreep is nodig, omdat er domweg nog geen nieuw bos op boerengrond is en de stichting dringend behoefte heeft aan een demo-locatie."

Kijkdagen
Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten, komen er kijkdagen voor belangstellenden. "Goed voor boeren die nu al meedoen om inspiratie op te doen voor hun gebiedsplan", stelt Martens. "En voor andere boeren uit de Peel om aan te haken bij dit project. Maar zeker ook voor bestuurders en ambtenaren om de kansen die er liggen in de Peel, hier gestalte te zien krijgen. De Peel is aangewezen als één van de acht NOVI-gebieden en dat geeft enorm veel mooie kansen voor het Peel Natuurdorpen-project."

Belangstelling
Over belangstelling heeft PND sowieso niet te klagen. Maar liefst ruim 600 mensen hebben nu al spontaan belangstelling getoond voor een tiny house in het kader van het project. Zij kunnen de demo-locatie bezoeken tijdens kijkdagen.

Voor meer informatie: www.peelnatuurdorp.nl

|Doorsturen

Pipo

2021-02-27 09:05:52

Tiny house ?? Daar komen zeker van die geiten wollen sokken in wonen. En van : ooo wat heerlijk,  s'morgens wakker worden en dan zie ik de schaapjes en koetjes en kalfjes en vogeltjes. Dat is toch heerlijk.  Hebben de sukkels er ook aan gedacht dat de boeren ook ooit moeten gieren (mest op het land brengen voor de genen die het niet weten) en s'morgens in alle vroegte grasmaaien en/of maïs kneuzen , het land bewerken enz enz. Daar gaan de geiten wollen sokken weer een petitie starten dat dat niet kan en dat wisten wij niet. Zet die prul hutten in het bos  , bijvoorbeeld in bos bij de argos pomp in schaijk (gem Uden) Kunnen ze s'morgens ook genieten van de vogeltjes .

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties