Zeeland

Stephanie van Werkhoven zingt ‘kleinkunstpareltjes’

Eerste lustrum Koningsnachtconcerten Zeelandia

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Het komende concert aan de vooravond van Koningsdag is niet enkel de eerste lustrumeditie, maar maakt ook onderdeel uit van het 125-jarig jubileumjaar van Muziekvereniging Zeelandia. Zoals altijd zijn de Zeelanders die dit jaar een ‘lintje’ ontvangen de eregasten van een sfeervolle muzikale avond, ditmaal met het thema kleinkunst: Royal met een kleine k.

“Vijf jaar geleden wilden we wat nieuws proberen”, vertelt voorzitter Tijs Nabuurs, “een bij-zonder concert met zang, maar geen traditioneel ‘promsconcert’.” Royal & Jazz was daar-mee geboren. Het bleek een succes, dus werd het een jaarlijkse traditie, met thema’s als Franse Chansons en de muziek van Queen. Steevast wordt gezocht naar samenwerking met andere artiesten. “We proberen een avond te presenteren die niet zou misstaan in een thea-ter” aldus Nabuurs, “het concert van vorig jaar met de Mannen van Naam was daar een uitstekend voorbeeld van, het verdiende eigenlijk een tournee”.
Ook benadrukt Nabuurs de maatschappelijke component: “We zijn een vereniging van en voor Zeeland en willen ons niet onbetuigd laten bij bijzondere momenten in het dorp, van-daar dat we de avond opdragen aan alle gedecoreerden. Het is onze manier om namens de gemeenschap hulde te brengen aan deze bijzondere Zeelanders”. Tevens voegt hij er aan toe dat in die vijf edities alle ontvangers van een lintje ook daadwerkelijk zijn geweest. “Een teken dat het zeer gewaardeerd wordt en daar zijn we trots op.”

Stephanie van Werkhoven
Dit jaar is zangeres Stephanie van Werkhoven de gastartieste, een veel gevraagd zangeres door tal van orkesten in de wijde omgeving. Het thema kleinkunst past haar als gegoten. Het betreft sfeervolle nummers uit het repertoire van onder andere Toon Hermans, Boudewijn de Groot, Frans Halsema en Ramses Shaffy. De veelal ‘kleine’, gevoelige nummers van dit con-cert zullen door haar met veel passie, liefde en muzikaliteit worden vertolkt.

Het concert vindt plaats op 26 april in de grote zaal van Het Witte Huis en de zaal gaat open om 19.30 uur. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Jumbo Eijsermans, Tonny Willemsen en Van de Walle Wellness of via www.muziekvereniging-zeelandia.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties