Zeeland

Eerste 10 uur SamenLoop voor Hoop Zeeland in 10 foto's

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Zaterdagmiddag is om 14 uur de SamenLoop voor Hoop in Zeeland van start gegaan, een wandelestafette van 24 uur. Om middernacht stond de teller op tien uur; nog veertien te gaan. Nu zijn de nachtbrakers aan de beurt om ervoor te zorgen dat hun team ook in de vroege uurtjes vertegenwoordigd is op het parcours in de vorm van een klavertje vier.

Op de eerste dag is veel gebeurd. Dit begon met een grootse openingsceremonie. De kinderen konden zich naar hartelust vermaken met allerlei workshops en uitdagende spelen, maar ook met knutselactiviteiten. Op het podium wisselden artiesten elkaar af. In aanloop naar de kaarsenceremonie verzamelden alle deelnemers, bezoekers en vrijwilligers zich op het middenterrein. Klokslag 23 uur werd gestart met twee minuten stilte. Oorverdovend. Aansluitend werden enkele indrukwekkende gedichten en liedjes ten gehore gebracht die bij velen een gevoelige snaar raakten.

Zondag
Ook de tweede dag is er van alles te doen op het SamenLoop-terrein. Dat begint om 7.30 uur al met ochtendgymnastiek. In de loop van ochtend treden het Keukenkoor, Tiona en Pearl nog op. Om 11 uur start de Kinderloop. Zij wandelen 24 minuten in plaats van 24 uur. Verder zijn er genoeg allerlei anderen dingen voor hen te doen.
's Middags kunnen deelnemers en bezoekers nog genieten van een capoeira show en een band die jaren-zestigmuziek speelt. Om 13.45 uur wordt de slotceremonie ingezet met uiteindelijk na 24 uur lopen de bekendmaking van het resultaat voor KWF Kankerbestrijding. Kom dus vooral een kijkje nemen bij de SamenLoop voor Hoop Zeeland op sportpark De Bundel aan de Boekelsedijk 1a. De hele nacht, ochtend en begin van de middag is iedereen welkom.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties