Zeeland

Speciale Gast Youri Geurts

'Een bijzonder weekend vol verrassingen'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

Voor de 17-jarige Youri Geurts is de SamenLoop voor Hoop een weekend om nooit meer te vergeten. Als jongste Speciale Gast werd hij onder meer verrast met een persoonlijke videoboodschap van profvoetballer Rafael van der Vaart. De organisatie haalde alles uit de kast om hem te verwennen.

Drie jaar geleden constateerde de artsen botkanker bij Youri. Inmiddels gaat het een stuk beter met hem. Hij kreeg een uitnodiging om de SamenLoop als Speciale Gast bij te wonen. “Daar moest ik wel even over nadenken”, geeft hij toe. “Ik ben blij dat ik toch gegaan ben. Er waren heel veel ouderen, niemand van mijn eigen leeftijd. Dat was even wennen, maar het is toch een bijzonder weekend vol verrassingen geworden.”

Videoboodschap
De eerste verrassing is zaterdagmiddag, wanneer hij een persoonlijke boodschap krijgt van Rafael van der Vaart. 'Ik heb je verschrikkelijke verhaal gelezen', zegt de voetballer in zijn video tegen Youri. 'Het is supergoed dat je altijd zo positief bent gebleven. Vaak worden voetballers helden genoemd, maar de grootste held dat ben jij. Je hebt hard gevochten om in leven te blijven. Als het uitkomt dan zou ik je graag een keer ontmoeten. Voor nu heb ik een klein cadeautje voor je.' Vervolgens ontvangt Youri een doos met daarin een gesigneerd shirt van het Nederlandse elftal met Van der Vaarts rugnummer, een paar gesigneerde voetbalschoenen en een gesigneerde bal.

Politie
Zondagochtend staat er ineens een politieauto op de oprit om hem weer naar de SamenLoop te brengen. “Ik mocht voorin meerijden, een stukje met loeiende sirenes zelfs”, vertelt Youri, die als kind het liefst agent wilde worden. “Op het terrein stond iedereen op me te wachten. Daarna kreeg ik van de organisatie nog een rondleiding achter de schermen. Heel mooi om mee te maken.”

Het hele weekend had Youri zijn goede vriend Jesse van de Laar aan zijn zijde. Ook die keek zijn ogen uit. “Je zag Youri echt genieten, bij elke verrassing weer”, zegt Jesse. “Het is mooi om te zien hoe positief de Speciale Gasten in het leven staan, ondanks alles wat ze meemaken. Daarom is het goed dat er een SamenLoop voor Hoop is.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties