Zeeland

Bijna 10 miljoen voor nieuwe gemeenschapsaccommodatie

Dorpshuis Zeeland kan door met de plannen

Door Tonny Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - In de raadsvergadering van donderdag 8 februari besloot de gemeenteraad van Landerd het idee van de initiatiefgroep in Zeeland om het nieuwe dorpshuis op de locatie parochiehuis te ontwikkelen te ondersteunen. Een eventuele variant is nog de locatie 'Salt & Pepper'. Het collegevoorstel voorziet in een reservering van een kleine 10 miljoen om dit plan van de grond te krijgen. Wethouder Ben Maathuis wond er geen doekjes om. “Dit is een bouwsteen ván, vóór en dóór Zeeland”.

Parochiehuis Zeeland de hoofdingang van het nieuwe dorpshuis?

Hoewel de gehele raad unaniem voor een nieuw te realiseren dorpshuis is, was er nog wel enige terughoudendheid om nu reeds in te stemmen met dit voorstel. Jeroen van den Heuvel betoogde namens nu nog VHL, maar straks Maashorst Vooruit, hoe hoog de noodzaak voor dit plan is en hoeveel energie er al door de vrijwilligers aan besteed is. “Als we nu geen krediet beschikbaar stellen zeggen we eigenlijk: modder nog maar even door”.
Arie de Kleijn (DS97) was iets terughoudender. “We moeten dit plan eerst kaderen en handen en voeten geven aan wat er nu ligt”. De terughoudendheid lag ‘m met name in de zorgen over de vervolgstappen. Maathuis stelde de raad gerust “Elke uitgave komt nog langs in de raad met een goed onderbouwd exploitatieplan. Op de korte termijn wordt van het krediet alleen wat gebruikt voor de voorbereiding”.

Een meerderheid van de raad ging uiteindelijk akkoord met het plan waarmee dan is ingestemd met de uitgangspunten van de werkgroep, er gekozen wordt voor de locatie Parochiehuis-met-sporthal, er onderzocht gaat worden of er verdere optimalisatiemogelijkheden zijn op het terrein Salt & Pepper en er een krediet beschikbaar is gesteld van 9.7 miljoen. Dit alles onder de voorwaarde dat de bouw pas aanvangt als het ondernemersplan aansluit op de financiële en maatschappelijke uitgangspunten die genoemd zijn in het raadsvoorstel.

Zeeland kan dus aan de slag.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties