Zeeland

Dorpsfeest Zeeland vol met verrassingen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Deelnemers en bezoekers van het dorpsfeest Zeeland op zondag 26 mei krijgen niet alleen een mooi programma voorgeschoteld, ze worden ook verrast met gratis presentjes: een gratis picknick in het Schoolbosje én een gratis hervulbare waterfles van Join the Pipe. Het dorpsfeest op zondag 26 mei begint om 10.30 uur, daags ervoor is er vanaf 20 uur een feestavond voor de jongeren. Dat alles op het feestterrein dat bij De Morgenzon wordt ingericht.

: Het opleidingsorkest van muziekvereniging Zeelandia oefent voor het optreden tijdens het dorpsfeest.

Initiatief Zeeland, samen met Rob Neijts van Herberg D’n Brouwer organisator van het dorpsfeest, is al enige tijd in gesprek met de gemeente om in het centrum van Zeeland een openbaar watertappunt te plaatsen. Dat zou dan een tappunt moeten worden van de organisatie Join the Pipe. Dat is een landelijk opererende organisatie die met de opbrengst van dit soort projecten in Nederland probeert in ontwikkelingslanden goede (drink)watervoorzieningen te treffen. Dat gebeurt dus onder meer met het plaatsen van watertappunten en de verkoop van hervulbare waterflessen.

Picknick
Op de zondag van het dorpsfeest zijn er tal van activiteiten op het feestterrein in het centrum. Vanaf 10.30 uur kunnen deelnemers zich inschrijven voor de fiets- of wandeltocht. De gratis picknick is mogelijk dankzij de financiële bijdrage van de gemeente in het kader van het 25-jarig bestaan van de gemeente en dankzij de medewerking van Van Tienen Drankautomaten en het pluimveebedrijf van Jos en Francis Cuppen. Inwoners die niet kunnen deelnemen aan de fiets-/wandeltocht kunnen ook gebruikmaken van de picknick. Die moeten zich wel laten inschrijven op zondag 26 mei vanaf 10.30 uur.

Broadway
Deelname aan de activiteiten tijdens het dorpsfeest is zowel zaterdag als zondag gratis. Op de muziekavond voor de jongere generatie treedt zaterdags vanaf 20 uur de band Broadway op. Verder zorgt D’n Brouwer voor andere activiteiten op deze avond. Inschrijven voor de wandel- en fietstochten kan op zondag van 10.30 tot 12 uur. Op het feestterrein zijn er attracties voor de kinderen en optredens van het opleidingsorkest van muziekvereniging Zeelandia, het Zeelands Amusements Orkest en de zingende DJ Marcel Janssen. Het feest duurt zondags tot circa 19 uur.

Kijk voor meer informatie op www.initiatiefzeeland.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties