Zeeland

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei

Dorpsfeest voor alle inwoners van Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Een feestweekeinde voor alle inwoners van Zeeland. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei zijn ze allemaal welkom in het centrum van het dorp om daar mee te doen aan activiteiten of om deel te nemen aan een fiets- of wandelroute met op de pauzeplaats een gratis picknick.

Broadway.

Het feestweekend komt uit de koker van de vereniging Initiatief Zeeland, die daarvoor samenwerkt met Herberg D’n Brouwer. Aanleiding voor het feestweekend is het 25-jarig bestaan van de gemeente Landerd. Initiatief Zeeland en Herberg D’n Brouwer werken hierbij samen met de bedoeling om van het dorpsfeest een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

In de aanloop naar de zomer is het dorpsfeest een mooie aanleiding om een evenement op te zetten. “Een evenement waarbij we heel Zeeland willen betrekken”, zo zeggen Cees van Dongen van Initiatief Zeeland en Rob Neijts van D’n Brouwer. Er wordt geen entree geheven, deelname aan de activiteiten op zondag is gratis. “Zeeland is een prachtig dorp met mensen met veel inzet voor de gemeenschap. Dat mag gevierd worden. Jong en oud zijn in dit feestweekeinde van harte welkom”, aldus Cees van Dongen en Rob Neijts.

Op het plein voor kindcentrum De Morgenzon komt een podium met een groot feestterreinterras. Het programma van zaterdagavond 25 mei is vooral gericht op jongeren vanaf 15 jaar. Deze avond treedt coverband Broadway op. Een band met zes muzikanten die zorgen voor een muzikaal feest met een verrassend repertoire. De toegang tot deze avond is gratis. De feestavond begint om 20 uur en duurt tot 02 uur.

Gratis picknick
Zondag 26 mei is het feest voor heel Zeeland. Er is voor die dag een wandel- en fietstocht uitgezet. Wandelen kan over twee afstanden, 8 en 10 kilometer. De fietstocht is 45 kilometer lang. Beide tochten voeren door de prachtige omgeving van Zeeland. Op de pauzeplaats kunnen de wandelaars en fietsers genieten van een uitgebreide picknick, die gratis wordt aangeboden. Het Schoolbosje aan het Straatsven is daar een ideale plek voor. Inschrijven voor de wandel- en fietstocht kan van 10.30 tot 12 uur op het feestplein voor kindcentrum De Morgenzon. Bij terugkomst in het centrum van Zeeland is er op het feestterrein nog van alles te beleven, waarbij ook de kleine kinderen plezier kunnen maken. Voor de muzikale opluistering zorgen deze middag de muzikanten van het Zeelands Amusements Orkest en de Nederlandstalige zingende DJ Marcel Janssen. Het evenement wordt op zondag rond 19 uur afgesloten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties