Zeeland

D’n Brouwer ‘place to be’ voor fans van Nick Cave en Neil Young

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Herberg D’n Brouwer is in de maand april ‘the place to be’ voor fans van de muzikale grootheden Nick Cave en Neil Young. Zaterdag 4 april komt de Nick Cave Tribute Band (foto) naar het Zeelandse café en twee weken later, op zaterdag 18 april, trakteert Neil Young-tributeband Stardusters de bezoekers van D’n Brouwer op de ene na de andere klassieker van de legendarische zanger uit Canada.

Bij de naam Nick Cave denk je aan The Bad Seeds, aan de Netflix-hitserie Peaky Blinders met zijn intro-song Red Right Hand, aan zijn zoon die op vijftienjarige leeftijd om het leven kwam of aan songs als Into My Arms. En, wellicht met gemengde gevoelens, ook aan Kylie Minogue en hun hit samen: Where The Wild Roses Grow.

Nick Cave, die een turbulent leven leidde rond sex, drugs en rock-‘n’-roll, kennen we tegenwoordig als sympathieke en innemende man van wie je geen genoeg kunt krijgen. De Nick Cave Tribute Band weet als geen ander eenzelfde dynamiek te brengen als ‘the man himself’. Theatraal en vol overgave brengt deze splinternieuwe formatie in anderhalf uur een ruime variatie aan nummers. Van Mercy Seat, Ship Song en Deanna tot The Good Son, Straight To You en Push The Sky Away. De band bestaat uit Tino Boley (ook bekend als frontman van Reservoir Dogs Band), Jason de Laat, Derrick van Schie, Luc Broers, Rob Klerkx en Anastasija Zvirbule.

Aanvang is 4 april om 20.30 uur. Entree: 10 euro, aan de deur.

Stardusters
Stardusters, een band met muzikanten uit Helmond en Eindhoven, brengt 18 april in een wervelende show in D’n Brouwer een tribute aan hun held Neil Young. Met meerstemmige zang en lange vlammende gitaarsolo’s brengen ze de muziek van de legendarische zanger uit Canada tot leven. De band ronkt, duwt, trekt en giert als crazy horse, maar ook de meer ingetogen en akoestische nummers komen ruimschoots aan bod. Altijd met respect voor de meester zelf. Hun gezamenlijke liefde voor Neil Youngs muziek maakt hen Stardusters.

Stardusters, een ‘uit de hand gelopen hobby’ zoals ze het zelf omschrijven, bestaat uit Timo van Lierop, Geert Leenders, Gijs van den Broek, Ernst le Cocq d’Armandville, Mark ‘Trash’ Kuypers en Udo Holtappels. De band trakteert de bezoekers op een drie uur durend eerbetoon aan Neil Young. Stardusters speelt al ruim tien jaar de muziek van de inmiddels 74-jarige singer-songwriter uit Toronto.

Tickets voor de Neil Young-tribute van The Stardusters in herberg D'n Brouwer kosten 6 euro en zijn zaterdag 18 april aan de deur verkrijgbaar. Aanvang is om 20.30 uur.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties