Zeeland

Derde variant voor bushalte Bergmaas Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De werkgroep Buslijn 99 van Initiatief Zeeland Samen Sterk heeft samen met de gemeente Landerd een derde variant bedacht voor de haltes van lijn 99 (Uden-Nijmegen vice versa) ter hoogte van de kruising Bergmaas-Tweehekkenweg. De provincie en Arriva streven naar zogeheten Hoogwaardig Openbaar Vervoer en dat houdt in dat de route van lijn 99 vanaf 1 december via de Bergmaas gaat lopen en niet meer door het centrum van Zeeland.

"De nieuwe variant is ontstaan tijdens de presentatie op 19 december op de Heische Tip", geeft wethouder Ben Maathuis aan. "Naast de twee bestaande varianten - één met een brede middengeleider ter hoogte van de oversteek bij de Tweehekkenweg met aan beide kanten van de weg een bushalte en variant twee met een tunnel voor uitsluitend het langzaam verkeer - onderzoeken we momenteel de mogelijkheid om een soort van bussluis te realiseren. Beide haltes, zowel die richting Uden als die richting Grave, zouden in deze variant aan de Zeelandse kant van de Bergmaas komen te liggen. Er zou dan een soort parallelweg komen waar de bussen kunnen stoppen om passagiers te laten in- en uitstappen."

De drie varianten voor lijn 99 worden in april aan de Landerdse gemeenteraad gepresenteerd. Wanneer de raad kiest voor de tunnelvariant, zal deze volgens Maathuis niet op 1 december klaar zijn. Bij de twee andere alternatieven is dat wel mogelijk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties