Zeeland

De Zeelandse Zomer: D’n Brouwer bruist ieder weekend van de activiteiten

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – De helft van de Nederlanders gaat dit jaar niet op vakantie. Vanwege het coronavirus blijven zij liever thuis. Als je uit de omgeving van Zeeland komt is dat echter bepaald geen straf. Onder de noemer ‘De Zeelandse Zomer’ bruist het bij Herberg D’n Brouwer ieder weekend in juli en augustus namelijk van de activiteiten. Van live-optredens van bands tot BBQ’s, van een bierproeverij tot een terrasquiz en van de Mega Mallorca Party tot een Ierse middag en Outdoor Oktoberfest; iedere vrijdag, zaterdag en zondag is er wat te beleven op het sfeervolle Lagunitas-terras in de Kerkstraat.

“We proberen er op deze manier voor iedereen toch een hele feestelijke zomer van te maken, uiteraard met inachtneming van de regels van het RIVM”, vertelt Rob Neijts van D’n Brouwer. De actieve horecaondernemer heeft voor ‘De Zeelandse Zomer’ een dijk van een programma samengesteld.

Plug & Pay met Erwin Nyhoff
Smèrrig Discjochies trapt De Zeelandse Zomer vrijdag 10 juli af. Deze twee superhelden draaien aan het wiel alsof Doornroosje voor altijd wakker zal blijven. Verwacht ontzettend veel knallers, zwoele R&B-platen én meezingers. Op zaterdag 11 juli is het tijd voor de Zomer BBQ, met een live-optreden van gitaarduo Frits & Danny. Zij spelen een akoestische set met de mooiste rockclassics. Zondagmiddag 12 juli staat in het teken van een nieuw concept: ‘Plug & Pay’. Niemand minder dan singer-songwriter Erwin Nyhoff (foto) beklimt dan het podium. Rob: “Bij het Plug- en Pay-concept is de entree gratis, maar gaan wij met de pet rond voor de artiest. Onder het motto ‘We want more; pay and you get more’. Het Lagunitas-terras is vanaf 14 uur geopend.”

Erwin Nyhoff is onder meer bekend van zijn deelname aan het talentenprogramma The Voice of Holland, waar hij in de finale als derde eindigde. Daarnaast was hij zanger van de band The Prodigal Sons en maakte tussen 1991 en 1996 drie albums. De band stond op verschillende grote festivals, zoals Pinkpop en Lowlands. In 1996 viel de groep uiteen en ging Nijhof solo verder als The Prodigal Son en later als Erwin Nyhoff.

Bouwvakborrel en bierproeverij
Vrijdag 17 juli wordt bij D’n Brouwer de bouwvakvakantie 2020 in stijl ingeluid met de ‘Bouwvakborrel Part I’. DJ Silsation zorgt voor de muzikale noot. Kijk voor meer info op www.herbergdenbrouwer.nl.
Een dag later, op zondag 18 juli, kun je op het Lagunitas-terras vanaf 21 uur meedoen aan de Zillandse Bierproeverij. Geniet van 7 bijzondere bieren voor 20 euro per persoon, uiteraard met wat lekkers te snacken erbij. Opgeven (uitsluitend met gezelschappen deelbaar door 2) kan via www.herbergdenbrouwer.nl/zillandse-bierproeverij

Karaoke Night
Na de ‘Bouwvakborrel Part II’ op vrijdag 24 juli is het op zaterdagavond 25 juli tijd voor de Karaoke Night. Luidkeels en uit volle borst je vakantie inluiden? Dan is dit de ideale avond voor jou! Vanaf 21 uur staan op het Lagunitas-terras de microfoons klaar en het bier koud. Tickets à 10 euro zijn online te koop voor één tafel met maximaal 4 personen via www.herbergdenbrouwer.nl/tickets.  Wanneer je betaald hebt, ontvang je een bevestiging met daarin je tickets. Je krijgt 4 consumptiebonnen en nootjes op tafel.

Middag in Ierse stijl
Zondag 26 juli is het weer tijd voor Plug & Pay, dit keer met een optreden van Acting The Maggot solo. Een gezellige middag in Ierse stijl. Acting The Maggot speelt 100% live Ierse folk, pop, punk, rock en alles wat daar raakvlakken mee heeft. Bereid je voor op herkenbare, opzwepende én gevoelige muziek in de stijl van The Pogues, Flogging Molly en The Dubliners.

Mega Mallorca Party
Vrijdag 31 juli staat de Mega Mallorca Party op de agenda, met als grote gangmaker DJ Papa Lauda. “100% feestelijk, een hoog meeschreeuwgehalte, schaamteloos en lekker fout, maar niet te vergeten, onwijs gezellig. Gas erauf!” Zaterdag 1 augustus is er een Hollandse Dag met feestzanger Rinus Werrens en een dag later kunnen liefhebbers van pubquizzen en gezelligheid hun hart ophalen tijdens de Outdoor Terrasquiz. Vrijdag 7 augustus is er een terrasbingo voor het hele gezin en zaterdag 8 augustus staat in het teken van de Brouwer Terras Top 50 met DJ Silsation.

Bluesband en Oktoberfest
Tijdens de ‘Plug & Pay’ van zondag 9 augustus komen bluesliefhebbers aan hun trekken op het overdekte terras. Die middag beklimt de Zeelandse bluesband Dear Ernest namelijk het podium. Het terras gaat om 14 uur open.
Een après ski-party in hartje zomer? Het kan gewoon op vrijdag 14 augustus tijdens het Outdoor Oktoberfest. Waarom wachten tot het najaar als je nu ook al een feestje kunt bouwen…?
Zaterdag 15 augustus staat de ‘Zomer BBQ Part II’ op de rol, dit keer met live muziek van het akoestische-gitaarduo Dos Paulos.

10 jaar D’n Brouwer
In het weekend van 28, 29 en 30 augustus wordt het tienjarig bestaan van D’n Brouwer gevierd met tal van festiviteiten. Nadere informatie over het feestprogramma volgt nog. Houd hiervoor de facebookpagina en website van D’n Brouwer in de gaten. Daar vind je ook het laatste nieuws en de actuele programmering van ‘De Zeelandse Zomer’.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties