Zeeland

Wekelijkse wandelgroep voor mensen met diabetes

De Vlaswiek Zeeland doet mee aan Nationale Diabetes Challenge

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Huisartsenpraktijk De Vlaswiek in Zeeland doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Ze nodigen patiënten uit om vanaf half april wekelijks met hen te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. Dit wandelen gebeurt samen met andere zorgverleners uit Zeeland, zoals de pedicure, podotherapeut, wandelcoach, fysiotherapeuten, thuiszorgorganisaties, buurtsportcoaches, Zorgcoöperatie Zeeland en diëtiste.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes. Bewegen is natuurlijk voor iedereen goed, echter kiest De Vlaswiek er dit jaar voor om alleen te gaan wandelen met mensen die diabetes hebben. Daarbij proberen ze rekening te houden met ieders niveau. Het is de bedoeling om in september samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale te lopen op het Diabetes Challenge Festival. De medewerkers van de huisartsenpraktijk denken dat iedereen dan zeker vijf kilometer kan lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor tien, vijftien of twintig kilometer.

In beweging
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer één miljoen mensen in Nederland heeft diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met die ziekte bedroegen in 2013 ruim 9.200 euro. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Infoavond
Donderdag 29 maart is er om 18 uur een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in gemeenschapshuis De Garf. Wil je meer weten of meedoen? Kijk dan op www.nationalediabeteschallenge.nl/zeelandgaatvoorgoud. Je kunt ook contact opnemen met Mariël Tielemans (m.tielemans@hpdevlaswiek.nl) of Saskia de Waal (s.dewaal@hpdevlaswiek.nl) van De Vlaswiek. De huisartsenpraktijk is telefonisch bereikbaar op 0486-451200.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties