Zeeland

De koeiendans

Door Bart Voet

ZEELAND - Op zondag 8 april gingen de koeien van de Zeelandse veehouder Johan Verbiesen voor de eerste keer dit seizoen weer de wei in. Toeval of niet, maar het weer was er uitermate geschikt voor. Zo’n beetje de eerste mooie lentedag van het jaar. (foto's: Jeroen van Tiel)

Omdat het toch wel een bijzonder moment in het jaar is, besloot Johan enkele jaren geleden om familie, vrienden en de buurt uit te nodigen als de koeien voor het eerst weer naar buiten gaan. Voor de dieren die de hele winter op stal hebben gestaan een leuke dag en ze rennen dan ook in volle vaart de wei in. Wat enkele jaren geleden begon als een eenmalige actie om bekenden uit te nodigen, is inmiddels uitgegroeid tot een kleine traditie. Na het eerste jaar kreeg Johan namelijk te horen: “Laat je het weer weten als jouw dames in de wei gaan huppelen”. Familie, vrienden en buurtbewoners krijgen nu elk jaar een briefje wanneer de koeien de wei in gaan. Getuige de hoge opkomst is dit voor veel mensen toch een mooi moment.

Johan geeft aan deze traditie voort te zetten zolang er belangstelling is. Wil je de koeien van Johan ook zien, dan kan dat. Ze lopen aan de Graafsebaan in Zeeland.

Bart Voet,
ZLTO Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties