Zeeland

Thijn van den Berg van Maashorst Vooruit

'De inzet is een sterke en daadkrachtige nieuwe gemeente'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn het vaak de lijsttrekkers die vaak in beeld zijn om het gedachtegoed van hun partij uit te dragen. Zij worden gesteund door de overige kandidaten. Sommigen zijn al ervaren raadsleden, anderen zijn voor het eerst verkiesbaar. Wie zijn deze nieuwkomers op de lijst?

Naam: Thijn van den Berg
Leeftijd: 24
Woonplaats: Zeeland
Politieke partij: Maashorst Vooruit
Plaats op kieslijst: 3
Burgerlijke staat: Ongehuwd
Beroep: Sociaalpedagogisch hulpverlener
Hobby’s: Kickboksen, zaalvoetballen, bij vrienden zijn
Favoriete landelijke politicus: Jongere politici als Jesse Klaver (GroenLinks) en Lilian Marijnissen (SP), zij vervullen een voorbeeldrol

1. Eerdere politieke ervaring?
Geen actieve ervaring. Na meerdere gesprekken met lijsttrekker Jeroen van den Heuvel ben ik gevraagd om bij de partij te komen. Ik heb wel ambitie, dus daarom sta ik op een verkiesbare plek. Al doende hoop ik als raadslid te leren.

2. Hoe kijk je aan tegen de Landerdse politiek in de afgelopen 4 jaar?
De boodschap van de vorige verkiezingen was duidelijk met vier zetels voor Vereniging Herindelen Landerd; de inwoners van deze gemeente willen herindelen. De eerste stap is gezet, nu is het tijd om door te pakken. Om je heen zie je wel slagkracht. Wij raken achterop als we zo door blijven gaan. Het is tijd om knopen door te hakken.

3. Politieke interessegebieden?
Zorg en welzijn, maar ook wonen en werken. Daar valt ook een stukje recreatie en sporten onder. Dat is nodig om een kern levend te houden. We moeten de voorzieningen op peil houden en zorgen dat iedereen die dat wil in eigen dorp kan blijven wonen, jong én oud.

4. Drijfveer om raadslid te worden?
Ik werk al bijna twee jaar bij 't Zicht in Reek. We moeten ons houden aan het zorgbeleid van Oss, want daar valt Landerd onder. Voor inkomen moet we juist wel weer bij Landerd zijn. Je bent constant op zoek waar en bij wie je moet zijn. Er is geen duidelijkheid. Zo is mijn belangstelling aangewakkerd en ben ik gaan nadenken over de toekomst. Hoe ziet het er over vier jaar uit, en over acht jaar? Het is mooi als ik zelf in die discussie mee kan doen.

5. Waarom kandidaat voor Maashorst Vooruit?
Het is een nieuwe partij met een duidelijke blik op de toekomst. Ze blijven niet in het verleden hangen, maar willen vooruit en denken in oplossingen. Het is tijd om daadkracht te tonen.

6. Wat wil je over 4 jaar voor Landerd bereikt hebben?
Persoonlijk hoop ik jongeren wat enthousiaster te krijgen voor de politiek, dat het wat meer gaat leven. Gelukkig zijn er meerdere partijen met jonge kandidaten. Hopelijk gaat de jeugd daardoor in ieder geval stemmen. Verder doe je het met de hele gemeenteraad. De inzet is een sterke en daadkrachtige nieuwe gemeente met voldoende slagkracht en financiële middelen.

7. Motto/lijfspreuk?
Ik heb niet per se een lijfspreuk. Wel ik vind dat als je ergens voor gaat, je er ook vol voor moet gaan.

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties