Zeeland

Starten tussen 5.30 en 6.30 uur bij D'n Brouwer in Zeeland

Dauwtrappen met Leyenda op Hemelvaartsdag 10 mei

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Traditiegetrouw kun je op Hemelvaartsdag dauwtrappen in Zeeland. Op donderdag 10 mei vindt deze wandeltocht, georganiseerd door de plaatselijke gitaarclub Leyenda, al voor de 39ste keer plaats. Starten kan tussen 5.30 en 6.30 uur vanaf Herberg D'n Brouwer aan de Kerkstraat. Zet je wekker en geniet tijdens een prachtige wandeling van het ontwaken van de Zeelandse natuur...

Net als voorgaande jaren is er keuze uit routes van 10, 15, 20 en 25 kilometer. Deze voeren de deelnemers door een afwisselend landschap met weiden en bossen in en rond Zeeland. De organiserende gitaarclub Leyenda is druk bezig om alles tot in de puntjes te verzorgen. Een gezellige rustplaats zal ook dit jaar niet ontbreken. Voor veel deelnemers is het dauwtrappen al jaren een goede voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse.

Meedoen
Deelname aan deze wandeltocht voor vroege vogels kost vijf euro, de jeugd tot en met 12 jaar mag voor drie euro meelopen. Voor alle afstanden is de start op 10 mei tussen 5.30 en 6.30 uur bij D'n Brouwer aan de Kerkstraat 62a in Zeeland. Vooraf inschrijven is niet nodig, deelnemers kunnen zich gewoon op Hemelvaartsdag voor de wandeling melden bij het startpunt. Bij terugkomst in D'n Brouwer staat er iets lekkers klaar.

Kijk voor meer info op www.gitaarclubleyenda.com.


Gitaarclub Leyenda
Gitaarclub Leyenda is gevestigd in Zeeland. Als lid van Leyenda leer je akoestisch gitaar spelen, waarbij je doorgaans jezelf muzikaal begeleidt bij het zingen. Deze leden zijn verdeeld in groepen naar niveau en leeftijd. Een team van gevorderde leden geeft les aan senioren- en jeugdgroepen (voor kinderen vanaf 8 jaar). Als lid van gitaarclub Leyenda krijg je wekelijks les in een groep van zo’n 10 à 15 personen. In het begin leer je akkoorden (grepen met de linkerhand) en ritmes (slagen met de rechterhand) door middel van liedjes. Geleidelijk aan leer je ook moeilijkere technieken, zoals tokkelen en noten lezen. De muziekstukken worden uitgezocht door de teamleden en indien nodig op tabulatuur gezet. Het repertoire is breed: van de jaren zestig tot de actuele Top 40. Ook Nederlands repertoire komt aan bod. De lessen worden verzorgd in gemeenschapshuis De Garf in Zeeland.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties