Zeeland

Dagbesteding en WMO centraal in Parkinson Café

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - In Het Witte Huis in Zeeland wordt donderdag 21 maart van 14 tot 16 uur wederom het Parkinson Café Oss-Uden-Meierijstad gehouden. Patiënten, mantelzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Het thema is 'wat houdt WMO in en wat houdt dagbehandeling in'.

WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Dit is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. Het doel hiervan is om burgers te helpen zodat zij zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO. Deze middag geeft Lian Strik, uitvoerend beleidsadviseur WMO van de gemeente Uden, een presentatie over dit onderwerp.
Daarnaast is Nicole Faber, teammanager Zorg en Welzijn bij BrabantZorg, uitgenodigd om te vertellen over wat dagbehandeling inhoudt, voor wie het is bedoeld, hoe de aanvraag verloopt en meer belangrijke zaken.

Het Parkinson Café bijwonen is gratis. In verband met de organisatie is het prettig als je van tevoren vrijblijvend aanmeldt via info@parkinsoncafezeeland.nl of via telefoonnummer 06-12655813 / 06-13446287. Bezoek ook eens http://parkinsoncafezeeland.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties