Zeeland

Cursus EHBO en AED in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De EHBO-verenigingen van Langenboom, Mill, Wilbertoord en Zeeland verzorgen gezamenlijk weer een reguliere EHBO-cursus. Er zijn nog plaatsen voor cursisten beschikbaar.

De cursus voldoet aan de officiële richtlijnen van het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatieraad. De kosten zijn nog niet bekend. Het examen en het Oranje Kruis-boek zijn bij de prijs inbegrepen. In de leerstof zijn onder meer opgenomen de modules verbandleer, kleine ongevallen, reanimatie en AED en Eerste hulp aan kinderen.
Vele zorgverzekeraars vergoeden een EHBO-cursus gedeeltelijk of geheel. Het is dus zinvol om zelf in de polisvoorwaarden na te gaan of men voor een vergoeding in aanmerking komt. 

Een ervaren instructrice geeft de lessen, daarbij geassisteerd door een gekwalificeerd Lotus-slachtoffer om het geheel ‘levensecht’ te kunnen oefenen. De lessen vinden plaats in  gemeenschapshuis De Garf in Zeeland. De cursus start bij voldoende deelname op maandag 7 januari en omvat 12 lesavonden met één wekelijkse lesavond op maandagen in januari, februari en maart van 19.30 tot 22 uur. Op maandag 4 maart (carnaval) is er geen les. Het examen wordt naar verwachting in april afgenomen, de exacte datum wordt tijdens de cursus bekend. Een week vantevoren is er een proefexamen, zodat men zich optimaal kan voorbereiden.

Inschrijven kan tot uiterlijk 20 december bij Fien Knijnenburg, 0486-451472 of secretariaat@ehbo-zeeland.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties