Zeeland

Met acht muzikanten van Zeelandia

Concerttour Regio-orkest Oost-Brabant

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) geeft in het laatste weekeinde van januari en in het eerste weekeinde van februari vier concerten. Die concerten zijn in Heeswijk-Dinther, Sint Anthonis, Deurne en Beugen. Het is de twaalfde concertreeks van het orkest, waarin ook acht leden van Zeelandia meespelen. De concerten zijn gratis toegankelijk.

Het ROB is een projectorkest met amateurmuzikanten uit onder meer Boekel, Uden, Zeeland, het Land van Cuijk en het Rijk van Nijmegen. Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Bart van Zutven, die ook al jarenlang dirigent is van de harmonie in Boekel. Het ROB biedt amateurmuzikanten een extra podium om hun talenten te doen gelden. Het harmonieorkest bestaat dit jaar uit 45 muzikanten, die sinds half november wekelijks hebben gerepeteerd. Die repetities vinden plaats in Wanroij.

“We repeteren gedurende een beperkt aantal zondagen hard maar in een ontspannen sfeer. In totaal hebben we zo’n dertig uur repetitietijd en er moeten wel een aantal pittige werken worden ingestudeerd”, zegt Albert de Vaal, voorzitter van het projectorkest. Het ROB is volgens hem voor muzikanten een prachtige aanvulling op wat ze bij hun ‘eigen’ orkest doen. Volgens De Vaal een uitdaging voor goede muzikanten. “In korte tijd een aansprekend concert instuderen, ga er maar aan staan!”

‘Godzilla eats Las Vegas!’
De muziek die het ROB speelt bestaat uit een mix van klassieke harmoniemuziek en prettig in het gehoor liggende lichte muziek. Hoogtepunt van dit jaar is ‘Godzilla eats Las Vegas!’ van de Amerikaanse componist Eric Whitacre. Dit knotsgekke stuk bestaat uit een aaneenschakeling van stukjes bekende Amerikaanse showmuziek en vraagt van de muzikanten ook veel acteertalent. Alle clichés komen langs en de theatrale effecten maken dit stuk voor zowel publiek als muzikanten uiterst vermakelijk.

Het ROB geeft zijn concerten samen met de plaatselijke muziekverenigingen. Dat zijn muziekvereniging Servaes uit Heeswijk-Dinther, muziekvereniging Sint-Cecilia Sint Anthonis, Koninklijke harmonie Deurne en met popkoor C’est la Vie in Beugen.

De aftrap van de concertreeks is op zaterdag 26 januari in Heeswijk-Dinther (Muziekfabriek, Abdijstraat 53, Heeswijk-Dinther, 20 uur.) Daarna volgen concerten in Sint Anthonis (zondag 27 januari MFC Oelbroeck, Breestraat 1d, Sint Anthonis, 14 uur.), Vlierden (zaterdag 2 februari MFA ’t Huis, Pastoriestraat 20B, Vlierden, 20 uur) en Beugen (zondag 3 februari MFC Het Kruispunt, Kerkplein 6, Beugen, 14 uur.).

Meer informatie: www.regioorkest.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties