Zeeland

Classic Motorrace op Voederheil Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Voederheil in Zeeland verandert zondag 11 augustus weer in een parcours voor historische en klassieke racemotoren tijdens de Classic Motorrace van CC De Molenrijders. De leden van de Historische Motorsport Vereniging (HMV) geven die dag een impressie van wegraces van weleer. Van 9 tot omstreeks 17 uur kan het publiek genieten van regelmatigheidsritten voor historische race- en sportmotoren, met alles wat erbij hoort. Toegang tot dit evenement bedraagt vijf euro. Kinderen tot twaalf jaar onder begeleiding zijn gratis.

Veel rijders hebben zich reeds aangemeld, zodat alle klassen aan de start verschijnen. Vanaf de 50 cc tot en met 500 cc, de zijspannen en de nostalgische klasse Pré 50 en 125 cc veteranen. Onder de deelnemers bevinden zich ook lokale helden, onder wie Tonny van Duren (Zeeland/Mill), Emiel Hendriks (Uden), Erik Bolt (Mill), Jan Hermans (Volkel) en Antwan Verbruggen (Zeeland).
Zoals bij HMV-evenementen gebruikelijk is, is het rennerskwartier vrij toegankelijk om de prachtige motoren te bewonderen. Er staan exemplaren van Minarelli, Kreidler, DKW, Aermacchi, Moto Morini, Ducati, Norton, Triumph, BSA, BMW en vele andere. Ook is het mogelijk vragen te stellen aan de rijders over bijvoorbeeld de geschiedenis van hun motor.

Regelmatig rijden
Alle klassen verschijnen drie keer aan de start. De eerste keer om 9.30 uur voor de ochtendtraining en verkenning. Na een pauze volgt rond 13 uur de eerste manche van de demoritten. Na een korte onderbreking komen alle klassen weer aan de start voor de tweede manche, zodat er volop gelegenheid is om overal van te genieten.
Belangrijk om te weten is dat de snelste rijders niet automatisch de winnaars van de diverse klassen zijn, omdat de deelnemers niet op snelheid gewaardeerd worden maar op regelmatig rijden. De winnaars van deze demoritten zijn dus degenen die over 2 manches het kleinste verschil in tijd hebben.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties