Zeeland

Cas Hendriks uit Zeeland wint districtskampioenschappen Mennen zuid

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND/SCHIJNDEL - De districtskampioenschappen van de regio zuid werden in het weekend van 29 en 30 juni gehouden op de terreinen van Paaspop in Schijndel. Cas Hendriks (22) uit Zeeland kwam met zijn vriendin Maud Peters (23) en zijn pony’s Jip, Jim en Johnson uit in de zwaarste categorie bij de tweespan pony’s.

Cas begon zaterdag 29 juni met de dressuur. Tijdens dit onderdeel moest hij aan een jury laten zien dat zijn pony’s goed naar hem luisteren. Cas noteerde bij dit onderdeel niet alleen het beste resultaat in zijn rubriek, maar ook het beste resultaat van de dag. De dressuur werd gevolgd door een vaardigheidsparcours, waarbij binnen de tijd tussen twintig poorten met ballen moest worden gereden. Elke bal die van de kegels rolde en elke seconde die er buiten de tijd werd gereden, leverden strafpunten op. Cas noteerde een heel snelle tijd, maar er rolde wel drie balletjes van de kegels. Daardoor noteerde hij bij dit onderdeel een derde plaats. Desondanks stond hij na de eerste dag ruim aan de leiding.
Zondag 30 juni stond de spectaculaire marathon op het programma. Hierbij moesten zes hindernissen, zoals een waterbak, zo snel mogelijk in een bepaalde volgorde worden gereden. Cas noteerde in vijf van de zes hindernissen de snelste tijd en wist ook dit onderdeel op zijn naam te schrijven. Hierdoor kwam de eindoverwinning niet meer in gevaar en mocht hij zondagavond het rood-wit-blauwe lint omhangen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties