Zeeland

Burgemeester en schoolkinderen planten bloembollen voor de vrijheid

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Op 19 november hebben kinderen in Zeeland, samen met burgemeester Marnix Bakermans, de Freedom Flame-tulp geplant. Dit is een tulp die symbool staat voor ‘leven in vrijheid’. Bij de jaarlijkse 4 en 5 mei-viering zal deze in elk dorp in Landerd prachtig in bloei staan.

In september werd in Landerd al uitbundig gevierd dat Operation Market Garden 75 jaar geleden is gestart. Deze operatie zorgde dat Zuid-Nederland al in 1944 bevrijd werd van de Duitsers. In mei wordt in het hele land de vrijheid gevierd en herdacht. Marnix Bakermans: "De speciale tulpen gaan bloeien in mei. Verschillende gemeenten over heel Nederland planten de Freedom Flame ook. Zo staan we samen stil bij wat er al die jaren geleden is gebeurd." Door dit samen met de kinderen te doen, wil de burgemeester ook de volgende generatie deze herinnering meegeven.

Een van de jonge planters is Lotte (11). In de herfstvakantie is zij met haar ouders naar Kamp Westerbork geweest. De Tweede Wereldoorlog vindt ze heel erg interessant. "Ik heb ook mijn boekenkring over het Dagboek van Anne Frank gehouden." De kinderen beloofden aan de burgemeester om in mei terug te komen en het resultaat van hun werk te komen bekijken.

Ook Webtv Schaijk was aanwezig. Peter Jan van der Ven maakte onderstaand filmpje.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties