Zeeland

Broodjesservice Zeeland: zes dagen per week ontbijt en lunch to go

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Tim Willemsen is twee maanden geleden gestart met Broodjesservice Zeeland. Je kunt zes dagen per week aan de Kerkstraat 117 in Zeeland terecht voor ontbijt en lunch to go. De broodjeszaak zit in de winkel van Tankstation en Gasservice Willemsen. Het blijkt een gat in de markt te zijn. Elke week weten meer mensen de weg naar de nieuwe broodjeszaak te vinden. De verse broodjes worden ter plekke bereid. Vooraf bestellen en dan ophalen kan ook.

Tim heeft het tankstation aan de Kerkstraat van zijn ouders overgenomen. Hij liep al langer met het idee om broodjes te verkopen vanuit de winkel. "Als ik iets doe dan wil ik het direct goed doen", vertelt hij. Samen met iemand uit de familie met horeca-ervaring zet hij het concept neer. Daarna neemt hij kok Inge van de Broek aan en maakt haar verantwoordelijk voor de invulling van het plan. Zo wordt Broodjesservice Zeeland geboren.
Tim is dik tevreden tot nu toe. "Op maandag en dinsdag is het meestal vrij rustig, maar naar het weekend toe is het elke week drukker", zegt hij. "Eerst moesten mensen naar Uden voor een vers broodje. Nu kunnen ze dat ook gewoon in Zeeland halen. We zien veel mensen uit het dorp en veel werknemers van bedrijven uit de omgeving, maar ook mensen van verder weg. Door de week kunnen ze van 8 tot 14.30 uur terecht voor ontbijt of lunch en op zaterdag van 9 tot 13 uur."

Vers bereid
Op de menukaart tref je verschillende belegde broodjes voor aantrekkelijke prijzen. Eerst maak je een keuze uit een Italiaanse bol, rustieke pistolet, tomatenbol of juttersbol. Daarna kies je het beleg. Daarin is veel keuze, van kaas of boerenham tot gerookte zalm, carpaccio of filet americain, maar ook gezond, brie of eiersalade. Naast de verse broodjes kun je ook kiezen voor diverse tosti's, snacks uit de oven zoals een worsten-, saucijzen- of frikandelbroodje of een gehaktbal uit de jus. "Ik gebruik alleen verse producten", legt Inge uit. "De broodjes worden op bestelling gemaakt. Klaar terwijl je wacht of je geeft je bestelling van tevoren telefonisch door."
Sinds kort is ook gestart met het aanbieden van ontbijt. Je hebt keuze uit diverse belegde croissantjes, de broodjes van de menukaart of een complete ontbijtdeal. Het aanbod wisselt regelmatig. "Daarnaast hebben we verse jus d'orange, heerlijke smoothies, yoghurtjes, aardbeien en nog veel meer lekkers", somt Inge op. "Of ga voor de lunchspecial. Nu is dat bijvoorbeeld een clubsandwich met gerookte kip, avocado, spek, tomaat, sla en kerriemayonaise. Die wisselen we ongeveer eens per week."

Pasen
Naast de menukaart, de ontbijtdeal en de lunchspecial probeert Inge elke week iets lekkers te maken voor vrijdag en zaterdag. "Vorige week waren dat kaneelbollen", zegt ze. "Die waren zo uitverkocht. Voor Pasen hebben we vogelnestjes van chocolade met paaseitjes, rocky road met paaseitjes en cupcakes met advocaatvulling en gele botercrème. Die kunnen vrijdag 2 en zaterdag 3 april besteld worden. Zoals altijd geldt: op is op. Als je een van deze paaslekkernijen wil hebben, zorg dan dat je er op tijd bij bent. Verder breekt de aspergetijd aan. Geloof maar dat wij een huisgemaakte aspergesoep op de menukaart zetten zodra dat kan. Ik verwacht dat daar veel animo voor is."

De menukaart is te bekijken op www.broodjesservicezeeland.nl. Als je Broodjesservice Zeeland op Facebook volgt weet je als eerste wat de ontbijtdeals, lunchspecials en lekkernijen voor het weekend zijn. Je kunt je bestelling telefonisch doorgeven via 0486-452115 of bestel het ter plekke in de winkel: Kerkstraat 117 in Zeeland.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties