Zeeland

Ran-D kijkt uit naar optreden op Halfvastenfeesten Zeeland

'Brabanders maken overal een feestje van, dat past goed bij hardstyle'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De Halfvastenfeesten in Zeeland hebben weer een prachtige affiche met klinkende namen. De headliner op vrijdag 9 maart is lokale held Ran-D. Dit is de artiestennaam van Randy Wieland, een van de toonaangevende DJ's in de mondiale hardstylescene. Als zijn eerdere optredens een goede voorbode zijn, dan gaat die avond het dak eraf.

Carnaval is net achter de rug, een drukke periode voor Randy. “Officieel ben ik geen Brabander, maar ik vind het een leuk feest”, zegt hij. “In de elf jaar dat ik hier woon, ben ik vrij aardig geïntegreerd. Hardstyle doet het hartstikke goed tijdens carnaval. Het is echt fijne feestmuziek. De mensen hier houden wel van een feestje. Dus dat past prima bij elkaar.”
In het carnavalsweekend is hij als Ran-D op diverse plekken geweest. “De sfeer is net iets anders, veel uitbundiger”, vindt hij. “Dat maakt het zo leuk. Daar pas ik mijn set ook op aan. Ik maak iets andere edits, dat is een mix van een bestaand nummer met hardstyle. Dat heb ik bijvoorbeeld gedaan met Vrouwkes van Snollebollekes. Dat is toch wat de mensen willen horen. Het waren gezellige dagen, tot en met de dinsdag aan toe.”

'Gemoedelijk'
Randy komt oorspronkelijk uit het Gelderse Lobith. “Het is heerlijk om in een dorp te wonen”, vertelt hij. “Zeeland is gemoedelijk, gezellig en open. Mijn vriendin Petra komt hier vandaan. Een tijdje hebben we in Arnhem gewoond, precies tussen Lobith en Zeeland, maar we zijn allebei geen stadsmensen. Toen zijn we tijdelijk in het huis van Petra's oma getrokken. Dat beviel ons zo goed dat we het huis hebben gekocht. Daar wonen we met ons gezinnetje. Nu zie ik mezelf echt niet meer verhuizen.”

'Supertrots'
Af en toe krijgt Randy de vraag van anderen of hij beroemd is. “Dat valt wel mee”, denkt hij. “Laat ik het zo zeggen: als je van hardstyle houdt dan is de kans wel heel erg groot dat je van mij hebt gehoord. Dit zijn voornamelijk jongeren. Wat ik in Zeeland merk, is dat sommige dorpsgenoten me wel herkennen als ik bijvoorbeeld boodschappen doe, maar dat komt meer omdat ik af en toe in de krant sta dan omdat ze mijn muziek echt kennen.”
Binnenkort mag Ran-D in 'zijn' Zeeland optreden tijdens de Halfvastenfeesten. “Ik heb er een paar keer eerder gedraaid en ben supertrots dat ik de hardstyle mag representeren in mijn eigen dorp”, zegt hij. “Ik ben heel blij met wat ik doe en dat ik het mag doen. De Halfvastenfeesten zijn het ideale moment om iedereen die dat wil de beleving van hardstyle te laten ervaren. Daarom nodig ik iedereen uit te komen luisteren. Ik kijk er nu al naar uit. Samen maken we er een te gek feest van!”

Naast Ran-D treden er in het weekend van vrijdag 9 en zaterdag 10 maart nog veel meer topartiesten op tijdens de elfde editie van de Halfvastenfeesten. Denk onder anderen aan André Hazes jr, Dyna, Raymon Hermans, Stef Ekkel, John West en Freddy Moreira. Kijk voor meer info over het programma en voor het halen van tickets op www.halfvastenfeesten.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties