Zeeland

Zeelander Jack van Bommel: van automonteur tot auteur

Boekpresentatie De Vlucht van Troetel en signeersessie bij For Kings and Queens

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – De Zeelandse kinderboekenschrijver Jack van Bommel komt zaterdag 8 februari van 14 tot 16 uur naar For Kings and Queens in Zeeland voor de feestelijke presentatie van zijn eerste boek: De Vlucht van Troetel. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u uw boek in de winkel aan de Kerkstraat 17b laten signeren en krijgt u er ook nog een mooie boekenlegger bij.

Automonteur Jack van Bommel werd afgelopen zomer uitgedaagd door zijn familie om een kinderboek te schrijven. Erg bijzonder, aangezien Jack zelf geen lezer is en hij nooit eerder had geschreven. Toch besloot hij de uitdaging aan te gaan en wonderbaarlijk vond Jack hierbij zijn nieuwe roeping. Het resultaat is het prachtige kinderboek De Vlucht van Troetel. Het boek gaat over een jongen, Tim, die in een afgezonderd grasveld een vliegmachine ziet staan. Vanuit daar gaat hij op onderzoek uit. Hij ontmoet Guus die ook een bijzondere wens heeft. Er ontstaat een bijzondere vriendschap en samen beleven ze spannende avonturen.

‘Fantasierijk boek’
“De Vlucht van Troetel is een fantasierijk boek dat zó als script voor een kinderfilm zou kunnen dienen”, vertelt Christine Deriemaeker-Zantman van For Kings and Queens. “Al lezend, leef je al snel mee met Tim, hoog zwevend boven de wolken. Dat de inspiratiebron voor Jack de F16 was op de rotonde richting Volkel geeft je direct het gevoel dat het boek ook een beetje van ‘ons’ is. Jack, fietsend naar zijn werk of wandelend met hond Bommel, terwijl het verhaal van Troetel in zijn hoofd vormen aanneemt, is op zich al een verhaal waard. Jack is een ware filosoof en een levensgenieter pur sang. Heb je kinderen of kleinkinderen? Dan is zijn boek een echte aanrader!”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties