Arena – Jouw Restaurant

Arena Restaurantpagina

Zeeland

Rob Neijts van Herberg D'n Brouwer in Zeeland

'Bij ons kun je eten en drinken in een ongedwongen sfeer'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Aan de Kerkstraat in Zeeland staat een prachtig monumentaal pand dat 's avonds mooi uitgelicht is. In het gebouw zit Herberg D'n Brouwer. De ideale plek voor een smakelijke hap eten met een goed glas drinken. Elke donderdag is het druk tijdens de spareribsavond. Daarnaast is de horecagelegenheid een walhalla voor bierliefhebbers met om en nabij 180 verschillende soorten van het gerstenat.

Eigenaar Rob Neijts vindt het belangrijk dat alle gasten zich thuis voelen bij D'n Brouwer. “Er hangt hier een ongedwongen sfeer”, vindt hij. “Iedereen moet binnen kunnen lopen voor een hapje eten of een drankje. De prijs-kwaliteitverhouding is prima in orde. Als je een avondje geen zin hebt om te koken dan ben je bij ons van harte welkom.”
De koks van D'n Brouwer werken met streekproducten. “Onze groenten en fruit halen we bij Hof van Zelland”, geeft Neijts aan. “Dat komt dus echt uit ons eigen dorp. Je moet elkaar als lokale ondernemers steunen. De producten maken minder kilometers. Je proeft dat het supervers is. Hier komt niks uit een pakje. Alles wordt zelfgemaakt en vers bereid.”

Avonden
Sinds twee jaar is de vaste spareribsavond op donderdag een regelrechte hit. Het restaurant zit helemaal vol en als het weer een beetje meewerkt, is ook het volledige terras bezet. “Je kunt dan voor 10,95 euro onbeperkt spareribs eten”, vertelt Neijts. Door de speciale bereidingswijze en de lekkere marinade vindt het vlees gretig aftrek. “Mensen in alle leeftijden komen hier op af, van zestien tot zestig. Iedereen likt zijn vingers erbij af.”
Momenteel is Neijts bezig met de voorbereiding van een nieuwe avond. “Voor de woensdag hebben we iets nieuws bedacht: kipdag”, onthult hij. “We zijn recepten aan het maken op basis van drie verschillende marinades. Binnenkort kun je voor een vaste lage prijs kippenpoten, -vleugels en drumsticks eten. Daarnaast blijft zondag onze schoteldag. Voor 8,95 heb je een heerlijke schotel. Ideaal bijvoorbeeld voor sporters die terugkomen van de club.”

Speciaalbier
De trots van D'n Brouwer is het grote assortiment speciaalbiertjes. “Daar hebben we passie voor”, zegt Neijts. “Het is ongelooflijk hoeveel mensen hier komen om speciaalbier te proeven. We hebben altijd zes bieren op tap. Daarnaast nog zo'n honderdtachtig verschillende soorten op fles. Ik durf dus best te zeggen dat we voor elk wat wils hebben.”
Wil je iets nieuws proberen maar weet je niet wat? Vraag het gerust aan Neijts of het personeel. Zij kunnen je heel goed adviseren. “Ik stel wat vragen over waar je van houdt en zin in hebt”, legt hij uit. “Op basis daarvan kan ik je iets aanbevelen waar je gelukkig van wordt. Zo zijn er diverse groepen die regelmatig hier komen voor een speciaalbiertje. Op een gegeven moment heb je in de gaten wat ze lekker vinden. Dan kun je ze een keer verrassen met iets nieuws.”

Nieuw terras
Afgelopen weken is Neijts druk in de weer geweest met het vernieuwen van het terras. “We hebben alles omhoog gehaald”, zegt hij. “De bestrating, verlichting en beplanting zijn nieuw.” De beukenhaag en leilindes geven het historische pand een nostalgische uitstraling. Met de lente in aantocht is het prima plek om van het mooie weer te genieten.
Herberg D'n Brouwer zit aan de Kerkstraat 62a in Zeeland. Het café is dagelijks geopend. De keuken van het restaurant is van woensdag tot en met zaterdag open van 17 tot 21 uur. Op zondag zelfs van 12 tot 21 uur. Kijk voor meer informatie en de menukaart op www.herbergdenbrouwer.nl. Reserveren kan via 0486-450886.

|Doorsturen

Restaurant nieuws