Zeeland

Zaterdag 5 en zondag 6 september

Bierfestival Donderhop in Zeeland beleeft vierde editie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Het terrein rond herberg D’n Brouwer in de Kerkstraat in Zeeland is op zaterdag 5 en zondag 6 september weer ‘the place to be’ voor de liefhebbers van speciaalbieren. Dat weekend vindt namelijk de vierde editie plaats van Donderhop. Openingstijden zijn zaterdag van 16 uur tot middernacht en zondag van 14 tot 20 uur.

“Vanwege corona is dit jaar alles anders, maar we hebben toch een manier gevonden om het bierfestival nét zo leuk te maken als in voorgaande jaren. En vooral lekker natuurlijk”, vertelt Rob Neijts van de organiserende herberg D’n Brouwer over Donderhop 2020. “We hebben wederom een mooie lange bar, een overkapping, minimaal twintig bierkranen én diverse bieren op fles.”

Diverse soorten speciaalbier
Tijdens Donderhop zijn weer vele tientallen soorten speciaalbier verkrijgbaar, waarvan een groot aantal zéér bijzondere op fust, zoals Fourchette, Lellebel, Hairy Eyeball (USA import) Giniper (USA import) en Polyamorie. Maar niet alleen op fust, ook op fles heeft Donderhop talloze heerlijke bieren in petto. Wat te denken van het door vrouwen gebrouwen Shelby Beer (Thornbridge Brewery), Walhalla en Tiny Rebel.

Online voorverkoop
Omdat er maar beperkt plek is en registratie verplicht is, vindt er een online voorverkoop plaats. Wil je zeker zijn van toegang tot Donderhop 2020, bestel dan een superhandige ‘Donderkaart’ via www.herbergdenbrouwer.nl/donderhop. Kies voor een kleine proefkaart van 20 euro (6 proefglazen) of ga voor een grote kaart (6 grote glazen) van 27,50, inclusief gratis Donderhop-tas (zolang de voorraad strekt).

Neil Young-tribute Stardusters
Op de tweede dag van Donderhop 2020, zondag 6 september, brengt de formatie Stardusters vanaf 14 uur een tribute aan de legendarische Canadese zanger Neil Young. Entree voor dit optreden is gratis.
Stardusters, een band met muzikanten uit Helmond en Eindhoven, brengt met meerstemmige zang en lange vlammende gitaarsolo’s de muziek van de 74-jarige singer-songwriter uit Toronto tot leven. De band ronkt, duwt, trekt en giert als crazy horse, maar ook de meer ingetogen en akoestische nummers komen ruimschoots aan bod. Altijd met respect voor de meester zelf. Hun gezamenlijke liefde voor Neil Youngs muziek maakt hen Stardusters.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties