Zeeland

Zeelands duo DeDie in hilarische vlogs over toerisme in de regio

Bettie en Babs zetten De Maashorst op stelten in hun eigen videoserie

Door Siem van Merwijk

ZEELAND - Zes jaar geleden leerden Annelies Vollenberg en Michie Maarschalkerweerd elkaar kennen op de toneelvereniging. Vanaf dat moment ontstond er een bijzondere vriendschap tussen de twee. Deze chemie en hun passie voor toneel resulteerde zich in DeDie, waarmee het duo regelmatig in de huid van de meest excentrieke typetjes kruipt. In hun nieuwste rollen als Bettie en Babs trekt het duo eropuit in De Maashorst voor een flitsende videoserie. Op een gezellige avond aan de keukentafel leggen de dames uit wat dit precies inhoudt.

Met een gekakel waar een gemiddeld pluimveebedrijf u tegen zegt komen Bettie en Babs binnenvallen. “Een hele goede avond! Ik heb een proseccootje mee, heerlijk toch?” vraagt Bettie. Nog voordat de vraag in zijn geheel gesteld is besluit Babs de fles snel koud te zetten om deze niet veel later in het gesprek te ontkurken. Terwijl de dames zich naar de tafel bewegen valt op dat lopen nog wel lukt, maar niet van harte gaat. Hun iets te strakke broeken zijn hier schuldig aan. “Wij zeggen altijd maar, als het er in zit dan paast ut.”

Met hun humor in een Tilburgse tongval en een drankje op tafel is de toon van gezelligheid al direct gezet. Logisch, want het duo is apetrots dat het hun gemeente mag vertegenwoordigen in een eigen videoserie. “Als twee Zeelandse zijn we natuurlijk verknocht aan onze regio. Daarom vinden we het geweldig om de prachtige Maashorst aan de rest van het land te laten zien.” Mooie bijkomstigheid daarvan is dat het tweetal op culinair vlak genoeg wordt verwend tijdens hun tochten door het natuurgebied. “Lunchje hier, picknickje daar, dat bevalt ons wel! Maar we moeten er natuurlijk ook wel voor werken hè.” Van sterallures is dan ook nog absoluut geen sprake volgens het tweetal. “Nee we zijn heel erg gewoon gebleven, maar je snapt natuurlijk wel dat we na het geven van een interview ook handtekeningen gaan uitdelen, buttons laten maken en persoonlijke sponsoren werven."

'Leuke activiteiten'
De dames van DeDie zijn het er duidelijk over eens dat ze de culinaire pauze tijdens de avonturen meer dan verdienen, dus is het hoog tijd voor de vraag wat ze precies doen. “We worden vaak verrast, maar we doen allerlei leuke activiteiten in de regio zoals wandelen op het Docus de Daspad en langs bij de bijzondere schapenboerderij van landgoed ’t Nabbegat.” Alleen al de vervoersmiddelen die het Platform Toerisme Uden & Landerd regelt voor de activiteiten vinden de dames geweldig. “We zijn al eens wezen fluistersteppen, gaan we binnenkort met ezels op stap en toeren met een oldtimer staat ook nog in de agenda.”

Hoewel dit al een hele mond vol is, is het slechts een topje van de ijsberg. “Er staat nog zoveel meer op de planning, maar om dat allemaal te bekijken moet je de website van Platform Toerisme Landerd-Uden en onze Facebookpagina in de gaten houden!” Wie de twee video’s die al online staan kijkt ziet hoe de dames op hilarische wijze op pad gaan met hun cameraman Martijn, die grootse complimenten krijgt van het duo. “Martijn is een geweldige jongen. Hij filmt en monteert alles, maar kan vooral ook om ons lachen. Daarom zijn we zo’n goed team.” Bescheiden als ze zijn laten de dames weten dat het anderzijds ook weer niet heel erg moeilijk als cameraman. ”Met zo’n toppers in beeld is het niet lastig om er iets moois van te maken. We nemen niet voor niets alles in een keer op!”

Benieuwd geworden naar de video’s van de Dames van DeDie of de verschillende activiteiten die Landerd en Uden te bieden hebben bekijken? Kijk dan op www.vvvlanderd.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties