Zeeland

Basisschool Vlasgaard haalt 2.560 euro op voor Voedselbank

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Basisschool Vlasgaard in Zeeland heeft met haar kerstactie maar liefst 2.560,32 euro opgehaald. De opbrengst gaat volledig naar de Voedselbank Veghel. Daarnaast hebben alle kinderen met hun klas producten ingezameld waarmee de voedselpakketten gevuld gaan worden.

De afgelopen anderhalve week was de complete school omgetoverd in kerstsfeer. In alle klassen werden verschillende kerstactiviteiten georganiseerd. Door de coronaregels werd de organisatie gedwongen na te denken over alternatieve vormen om geld bijeen te brengen voor dit goede doel.

Aan creativiteit geen gebrek en dus werden er in elk cluster gezellige sfeervolle activiteiten bedacht en uitgevoerd. Leerkracht Judith van Eerdt: "De groepen 1 tot en met 4 hebben prachtige kerststukjes gemaakt en deze aan familie- en gezinsleden verkocht. De groepen 5 en 6 hebben een sportieve kerstmannensponsorloop gerend en de groepen 7 en 8 maakten leuke borrelplanken en verkochten deze aan familie- en gezinsleden."

Gezellige kerstlunch
"Ondanks dat we vanwege de lockdown de school op woensdag 16 december hebben moeten sluiten, hebben we als afsluiting een gezellige kerstlunch gehad. Als kers op de taart kwam de kerstman een heerlijk ijsje brengen", vertelt Judith. "Kinderen van Vlasgaard, jullie hebben het geweldig gedaan. Bedankt voor jullie hulp en inzet!"

|Doorsturen

Uw reactie