Zeeland

Avond4daagse Home Edition; een goed alternatief mét medaille

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Vanwege corona kan ook dit jaar de vertrouwde Zeelandse Avond4daagse geen doorgang vinden. Maar het alternatief, de Home Edition van de KWBN, slaat goed aan. Ondanks dat het weer de afgelopen tijd niet altijd meewerkte, verwelkomde de organisatie onlangs de honderdste inschrijving.

Anja van de Burgt van de organisatie overhandigt de verdiende Avond4daagse medaille aan een trotse Nithilan.

Anja van de Burgt van de organisatie van Avond4daagseZeeland vertelt: ”Het is een mooi aantal. Natuurlijk wisten we dat we de bijna 700 wandelaars die we normaal trekken nu niet gaan halen met deze Home Edition, maar het blijkt dat er wel animo voor is.”
“Het zelf kunnen bepalen waar vandaan je gaat lopen - dat kan bijvoorbeeld ook in Schaijk of Reek zijn -, welke afstand (2,5, 5 of 10 kilometer) en op welk tijdstip (overdag, 's avonds of in het weekend) is een groot voordeel”, vervolgt Anja. “Lopen in kleine groepjes of met het eigen gezin, maakt dat men zich goed aan de regels van het RIVM kan houden. En dat je de vier wandelingen over twee weken kunt spreiden maakt het voor velen ook aantrekkelijk.”

‘Die felbegeerde medaille’
Tot eind juni kan men nog gebruikmaken van de KWBN-app. De langere avonden en dat er beter weer wordt voorspeld, maakt het wandelen nog aantrekkelijker. Anja: “En wat is er mooier voor de kinderen om dit af te kunnen sluiten met die felbegeerde medaille, want de app geeft automatisch een seintje dat je de vierdaagse hebt volbracht en een medaille hebt verdiend. Deze brengen we persoonlijk bij de wandelaars thuis.”

Aanmelden voor de Home Edition kan op www.avond4daagsezeeland.nl. Ook wandelaars buiten Zeeland kunnen zich hier aanmelden. De route kan vanuit elke locatie gestart worden en de app komt met routesuggesties. Deelname kost 6,50 per wandelaar, inclusief medaille.

 

|Doorsturen