Zeeland

Ambachtelijke slagerij Van Haeren al 15 jaar succesvol in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Wim van Haeren, de ambachtelijk slager in Zeeland, viert dit jaar het 15-jarig bestaan van zijn zaak. Een ondernemer met zijn roots in Ravenstein. Wim vaart al jaren een succesvolle koers en heeft een vaste plek verworven in de Zeelandse middenstand. Ambachtelijk vakmanschap, ervaring, slim ondernemen en een fijn deskundig team zijn de pijlers onder zijn gestaag groeiende bedrijf.

Het begon allemaal midden in Ravenstein, om precies te zijn in de Marktstraat, waar al drie generaties van Haeren en Versaan een (keur-)slagerij hadden. "Ikke nie", riep de veertienjarige Wim toen zijn moeder vroeg wie van haar kroost het slagersvak in wilde, om in de toekomst de Ravensteinse slagerij over te nemen. Maar het liep anders. Op zijn achttiende stapte Wim alsnog in het slagersvak, net als zijn oudste broer. Na een loopbaan van ruim twintig jaar als slager/versmanager in een Zeelandse supermarkt, begon Wim zijn eigen ambachtelijke slagerij. Inmiddels alweer 15 jaar met succes in de Kerkstraat, aan het pleintje bij gemeenschapshuis De Garf.

Vijftien jaar groei
Vanaf het prille begin ging het crescendo met de slagerij: het vakmanschap, de ervaring en het ondernemersinstinct van Wim betaalden zich uit. Het traditionele slagersambacht kreeg Wim thuis met de paplepel ingegoten. “Zaterdagochtend 5 uur was bij ons slachttijd, als ‘mennekes’ van een jaar of twaalf stonden wij daarna in de winkel dikke plakken ham te snijden voor de klanten”, vertelt Wim met een brede glimlach. Zijn slagerij anno 2020 is niet meer te vergelijken met die van zijn ouders uit de jaren ’60 en’70 van de vorige eeuw, waar je de slager nog weleens met bebloede schort, op witte laarzen in de winkel zag. Samen met zijn team, maar liefst veertien man sterk, zorgt Wim voor een breed, zeer gevarieerd assortiment van eigentijdse slagerijproducten. "Naast de traditionele vleesproducten kunnen onze klanten terecht voor allerlei kant-en-klaarmaaltijden, schotels (bbq, gourmet, fondue), soepen in allerlei smaken, diverse salades, buffetten en meer."

Gespecialiseerd in ‘lekker’
Steeds meer mensen vinden de weg naar de Zeelandse slager, zeker nu er steeds meer gepromoot wordt om zelf te koken en samen gezellig verantwoorde maaltijden te bereiden. Van Haeren: "Een goed stuk vlees, een zorgvuldig bereide, betaalbare kant-en-klaar maaltijd of het populaire ‘product van de week’ krijgen steeds meer waardering en de vraag groeit.” De slagerij doet de kwalificatie ‘ambachtelijk’ eer aan: de meeste producten worden zelf gemaakt. Steeds meer klanten doen hun bestelling online. Op de website kan men het gehele assortiment vinden en is bestellen een kleinigheidje. 'Team Van Haeren' is gespecialiseerd in ‘lekker’: als je de winkel binnenloopt, of even rondsurft op www.slagerijvanhaeren.nl, Facebook en Instagram volgt vind je een assortiment om van te watertanden. Men moet wel een echte principiële vegetariër zijn, wil het water je niet onmiddellijk in de mond lopen. Niet voor niets vinden bijvoorbeeld de kant-en-klaar maaltijden zo gretig aftrek.

Van Haeren werkt samen met andere ambachtelijke bedrijven zoals de bakker en de kaasboer uit de directe omgeving. Ook het rundvlees komt uit de Landerdse regio. Wim van Haeren heeft het na vijftien jaar nog steeds erg naar de zin in zijn slagerij. “Iedere dag is anders, ik heb met veel mensen te maken en, last but not least, ik werk met een heel fijn deskundig team medewerkers." Zeker sinds hij zijn volle werkweken van zo’n tachtig uur heeft weten terug te brengen naar zo’n zestig uur is de drive nog volop aanwezig. Voorlopig geen pensioenkriebels voor deze 62-jarige, energieke ondernemer.

‘Lekker, gezond en gevarieerd begint bij Kwaliteitsslager Van Haeren’ is beslist geen loze slogan op de website van Van Haeren, maar een stevige basis onder het vijftienjarig jubileum van de in Zeeland en omgeving goed gewortelde Ravensteinse slager. Met de feestdagen in zicht breekt weer een extra drukke tijd aan: 'Team Van Haeren’ staat voor u klaar.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties