Zeeland

Alternatieve Koningsdag voor Zeelandse jeugd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Stichting Jeugdbelangen Zeeland (SJB) houdt elk jaar met Koningsdag een vrijmarkt en diverse spelen voor de kinderen uit het dorp. Door de RIVM-richtlijnen konden de geplande activiteiten dit jaar niet doorgaan. SJB zou SJB niet zijn als ze op deze bijzondere verjaardag niet met een alternatief programma zouden komen voor de inwoners van Zeeland. Er werden twee vervangende activiteiten bedacht voor de jeugd.

Voor de jongste kinderen had SJB twee verschillende vlaggetjes ontworpen. Die waren in de weken voor Koningsdag op te halen bij Jumbo Eijsermans. De kinderen mochten deze vlaggetjes zo mooi mogelijk versieren. Er werden prachtige exemplaren ingeleverd met daarop vrolijke tekeningen zoals hartjes, regenbogen, zonnetjes, lachende gezichtjes en ballonnen. Hiervan zijn vijf vlaggenlijnen gemaakt die een mooi plekje krijgen in de huis- en tuinkamers van Compostella. Maandag 27 april werden de kleurrijke versiersels door de Zeelandse kinderen Neele (6), Guus (5) en Noud (3) overhandigd aan een medewerker van het zorgcentrum, zodat de ouderen toch kunnen genieten in deze lastige tijd.

TikTok-challenge
Voor de oudere basisschooljeugd werd een TikTok-challenge opgezet. Het eerste filmpje werd gemaakt door Dide, Fenne, Lin en Geerte met het SJB-lied van het Kwartjesvolk. Daarna werd de jeugd uitgedaagd om ook een filmpje te maken met dezelfde muziek. Gehuld in oranje kleding gingen ze enthousiast aan de slag. Er is een compilatie gemaakt van de inzendingen.

Grobbebollen
Ook de bijzondere kinderen in Zeeland werden niet vergeten. In het oranje gekleed, gingen Mirjam, Maria, Marieke en Cindy op pad. Zij belden aan bij de kinderen, zetten een cadeautje voor de deur en namen gepaste afstand. Zodra de deur openging, werd er samen met de Grobbebollen een liedje gezongen. Helemaal passend bij Koningsdag, kregen de kinderen een lintje. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties