Zeeland

Annerie van Oort: ‘Ik hoop dat dit navolging krijgt in andere dorpen en steden’

Alleenstaandendiner in D’n Brouwer is doorslaand succes

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Bij herberg D’n Brouwer in Zeeland vond maandag 7 oktober opnieuw een alleenstaandendiner plaats. Het initiatief van de Zeelandse Annerie van Oort, om alleenstaande ouderen in een culinaire setting met elkaar in contact te brengen, is een doorslaand succes.

Annerie van Oort (links) bij het alleenstaandendiner in D'n Brouwer.

Annerie organiseerde in 2017 voor het eerst een lunch voor alleenstaande 65-plussers. Het blijkt een schot in de roos. Na nog enkele lunches en een borrel stond in mei van dit jaar een diner op het programma bij Herberg D’n Brouwer, waarbij maar liefst 33 mensen aanschoven. En ook op 7 oktober genoot een grote groep alleenstaanden weer van een heerlijk driegangendiner in het restaurant van Rob Neijts en Mirjam van Empel.

In het dagelijks leven is Annerie kapster. “Ik heb veel oudere klanten die hun partner hebben verloren. Net als mijn moeder”, vertelt de Zeelandse. “Die heeft echter sinds zes jaar weer een vriend en heeft echt het geluk weer gevonden. Dat is zó mooi om te zien en iets wat ik iederéén gun.”

‘Laagdrempelig’
Annerie besluit daarom in 2017 een lunch voor alleenstaanden te organiseren bij D’n Brouwer, die het initiatief direct omarmt. “Een laagdrempelige manier om mensen met elkaar in contact te brengen. Niet per se om te daten - hoewel er inmiddels wel twee relaties uit de etentjes zijn voortgekomen – maar vooral voor de gezelligheid en om nieuwe vriendschappen te sluiten. Daten willen de meeste deelnemers het ook liever niet noemen, maar stiekem vindt iedereen het wel erg leuk om weer iemand te leren kennen.”

Lichtend voorbeeld
Het prachtige initiatief van Annerie van Oort trekt inmiddels ook landelijke aandacht. Zo werd de Zeelandse onlangs geïnterviewd door Linda en bestempelt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de alleenstaandendiners als lichtend voorbeeld in de bestrijding van eenzaamheid. “Ik hoop dat mijn idee navolging krijgt in andere dorpen en steden.”

De diners voor alleenstaanden in D’n Brouwer trekken mensen uit de wijde regio. Annerie: “Ze komen uit Zeeland, Reek en Schaijk, maar ook uit Oss, Nistelrode en Cuijk. De opkomst is heel divers, van mensen voor in de zestig tot achter in de tachtig.”

Annerie wil voortaan elke drie maanden een alleenstaandendiner gaan organiseren in D’n Brouwer, dat is gevestigd aan de Kerkstraat 62 in Zeeland. Aanmelden voor het driegangendiner kan via 06-24479315. Annerie is ook op Facebook te vinden.

Annerie wordt in de bloemetjes gezet door Mirjam van Empel van D'n Brouwer.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties