Zeeland

Wethouder Hans Vereijken verricht startschot

Aftellen naar eerste editie Maashorst Trailrun op 7 april

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Eind vorig jaar sloegen stichting Maashorst Events en de Udense atletiekvereniging De Keien Atletiek de handen ineen om een trailrun in het prachtige natuurgebied De Maashorst te organiseren. Zondag 7 april is het zover en vindt de eerste editie van de Maashorst Trailrun plaats met start en finish bij camping De Heische Tip. Met nu al ruim vierhonderd deelnemers noemt de organisatie de eerste editie bij voorbaat al geslaagd. En inschrijven voor een van de onderdelen is nog steeds mogelijk.

Wethouder Hans Vereijken verricht het startschot.

Niemand minder dan de Landerdse wethouder Hans Vereijken opent zondag 7 april rond 10.30 uur de Maashorst Trailrun. Op dat tijdstip starten de deelnemers die zich hebben ingeschreven voor een route van 24 kilometer langs de mooiste plekken van De Maashorst. Om 11.15 uur gaan de trailrunners op pad die hebben gekozen voor 12 kilometer en een kwartier later, onder wie Landerdse burgemeester Marnix Bakermans. Om 11.30 uur is het de beurt aan de deelnemers van de 5 kilometer.
Trailrunning is een sport die bestaat uit hardlopen en wandelen over paden. Doordat lopers een volledig parcours over onverharde, soms heuvelachtige paden krijgen voorgeschoteld, is er een verschil met normaal hardlopen. Daarnaast is er onderweg ruimte even kort te pauzeren bij de verwenposten waar voor de deelnemers drinken, fruit, snoep en chips klaarstaan. De organisatie vraagt iedereen zelf een bidon of opvouwbare beker mee te nemen. Ook bij de finish op camping De Heische Tip is nog een verwenpost ingericht.

Kidstrail
Voor de kinderen tot en met 12 jaar die wel van een uitdaging houden, wordt een speciale Kidstrail gehouden. Om 13 uur gaan zij van start, nadat de enige echte Docus de Das het startschot heeft gegeven. Beginpunt is het mooie strand op camping De Heische Tip. Door dit losse zand rennen de jonge deelnemers naar het mooie bosgebied van De Maashorst en na één kilometer keren ze weer terug naar de finish op de camping, waar ze een mooi aandenken aan de Maashorst Trailrun krijgen.

Zin in deze sportieve uitdaging in de natuur? Schrijf je in voor de Maashorst Trailrun via www.maashorst-events.nl. Op deze website vind je alle informatie over de Maashorst Trailrun. Inschrijven op de dag zelf is beperkt mogelijk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties