Zeeland

Feestfolkband Acting The Maggot zaterdag 16 juni naar Zeeland

Ierse Avond in Herberg D'n Brouwer

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Voor liefhebbers van Ierse folk- en feestmuziek is herberg D'n Brouwer zaterdag 16 juni 'the place to be'. Die avond beklimt namelijk het trio Acting The Maggot het podium van het café aan de Zeelandse Kerkstraat. De Boxtelse formatie speelt 100% live Ierse folk, pop, punk, rock en alles wat daar raakvlakken mee heeft. Bereid je voor op een Big Irish Party!

Acting The Maggot (Iers dialect voor je kinderachtig, maf en mallotig gedragen, red.) is momenteel misschien wel de beste Ierse feest-folkband van Nederland. De groep speelt herkenbare, opzwepende én gevoelige muziek in de stijl van The Pogues, Flogging Molly en The Dubliners. Acting The Maggot maakt van elk optreden een groot Iers feest!

Feestelijke mengelmoes
Acting The Maggot puur als Ierse folkband omschrijven doet eigenlijk geen recht aan alles de band speelt. Inspiratiebron Flogging Molly is bijvoorbeeld een band uit Amerika, terwijl The Pogues oorspronkelijk uit Londen komen. Acting The Maggot trakteert de bezoekers op een feestelijke meneglmoes van Ierse folk, Engelse punkfolk, Amerikaanse feestfolk en her en der een Schots poplied.

Geweldige up-tempo feestliedjes als Drunken Lullabies en Streams of Whiskey worden afgewisseld met rustige klassiekers zoals The Town I loved So Well en The Rare Ould Times of met gemoedelijke meezingers als Molly Malone en Whiskey in the Jar.

DJ Paul Elstak vs Flogging Molly
Een filmpje van Acting The Maggot ging onlangs viraal op het net. Grote videosites als Dumpert en VKmag ontdekten de band, die een mashup speelde van een happy-hardcorenummer van DJ Paul Elstak en Flogging Molly’s Drunken Lullabies. Binnen twee weken werd de video bijna een miljoen keer bekeken.

Meer info: www.herbergdenbrouwer.nl of 0486–450886.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties