Zeeland

'We zijn onze zorgmedewerkers niet vergeten'

Actie ‘Hart voor zorg!’ in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – De cliëntenraad van zorgcentrum Compostella in Zeeland houdt tot het einde van dit jaar de actie ‘Hart voor zorg!’.

“De afgelopen weken horen we regelmatig het geluid dat er veel minder aandacht is voor onze zorghelden dan in de maanden maart, april en mei”, vertelt Cor van Loy namens de cliëntenraad. “In die periode werden zij bijna overspoeld door traktaties in de vorm van bloemen, chocolade, appels en wat al niet meer. Maar nu is het stil, terwijl we met zijn allen weten dat het superspannend is en er veel van ze gevraagd wordt.”

Aandacht
De cliënteraad van Compostella wil zorgmedewerkers, samen met de bewoners van Zeeland, ook in deze tweede coronagolf de aandacht geven die zij verdienen. "Iedereen kent wel iemand die in de zorg werkzaam is. Het kan de buurman of buurvrouw zijn, een goede kennis of familielid of zomaar iemand. Ze werken in een verpleeghuis, in de thuiszorg, in het ziekenhuis, bij een arts of zetten zich in als mantelzorger."

Hoe werkt het?
Van Loy legt uit hoe de actie 'Hart voor zorg!' werkt. "Bij een van de volgende deelnemende Zeelandse winkeliers kun je een presentje kopen voor een zorgmedewerker: Bloemisterij De Korenbloem, Uw Groene Vakwinkel van der Burgt, De Buren van der Burgt en Jumbo Eijsermans. Het kan van alles zijn. Een bloemetje of plant, een mooi boek, een lekkernij, het maakt eigenlijk niet uit. In deze deelnemende winkels krijg je gratis een kaartje dat je bij het aangekochte presentje kunt doen. Aan de binnenkant heb je de mogelijkheid een persoonlijke wens of boodschap te schrijven. Klaar is het presentje om te brengen bij één van onze helden. Aan de hand van het logo herkennen zij waarom zij het presentje hebben gekregen. Je kunt het natuurlijk op allerlei manieren bezorgen. Anoniem in de brievenbus, bij de (keuken)deur neerleggen of toch persoonlijk afgeven. Houd dan anderhalve meter afstand. Als Zeelanders kunnen wij op deze manier toch nog eens laten zien dat we onze zorgmedewerkers niet vergeten zijn."

De actie 'Hart voor zorg!' in Zeeland loopt van 14 november tot en met 31 december.

|Doorsturen