Zeeland

Zeventiende Schuttersfestijn Sint Jacobus Gilde Zeeland

Door St. Jacobus Gilde van Sint Jacobus Gilde Zeeland

ZEELAND - Het Sint Jacobus Gilde wil dit jaar voor de zeventiende keer het schuttersfestijn organiseren voor alle buurtschappen uit Zeeland. Ook vrienden- en familieteams krijgen de gelegenheid deel te nemen. Spanning en gezelligheid zijn gegarandeerd. Voor de vogel staat er een wisselbeker op het spel, vergezeld met de titel: Dagkoning(in) 2016. Deze wisselbeker is nu in handen van Hent van den Heuvel van het Kwartjesvolk, die er uiteraard op gebrand zijn om hun titel te prolongeren.

Het schuttersfestijn blijft voor het Zeelandse gilde een mooie gelegenheid om zich aan de Zeelandse bevolking te presenteren. Tevens is het een mogelijkheid voor de buurtschappen om aan een evenement deel te nemen met hun buurtgenoten zonder dat ze zelf de organisatie ter hand hoeven te nemen. Het wedstrijdelement kan een leuke en sportieve krachtmeting tussen de buurtschappen betekenen.

Het schuttersfestijn wordt gehouden op zondag 4 september vanaf 13.30 uur op het schietterrein van het gilde aan de Brand 29. Per buurtschap kunnen meerdere teams worden opgegeven van vier personen die allemaal 16 jaar of ouder zijn. De kosten zijn laag gehouden, zodat iedereen de kans heeft om mee te doen. Voor 8 euro per team is men verzekerd van een leuke middag. Opgeven kan nog tot donderdag 1 september.

De teams strijden op drie onderdelen: de klosjes, de kleppen en de vogel. Vóór aanvang zal elk team de benodigde uitleg krijgen, dus ervaring is niet vereist. De leiding van de middag is in handen van de schutters van het gilde, zodat de veiligheid is gewaarborgd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties