Landerd

Woningwaarde in Landerd en Grave in 2018 vier procent omhoog

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/GRAVE - De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2018 voor het derde jaar op rij gestegen. Op 1 januari 2018 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 230.000 euro per woning, 6,5 procent meer dan een jaar eerder. In de gemeenten Landerd en Grave steeg de WOZ-waarde met 4 procent. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

De stijging van de gemiddelde WOZ-waarde was in de provincie Zeeland het kleinst, maar toch nog ruim 2 procent tot 194.000 euro. In Noord-Holland steeg de gemiddelde woningwaarde het meest met ruim 11 procent naar 288.000 euro. In de provincie Noord-Brabant lag de toename op bijna 3 procent, dus beduidend onder het landelijk gemiddelde van 6,5 procent.

WOZ-waarde volgt huizenprijs
De WOZ-waarde volgt de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen met ongeveer een jaar vertraging. Deze vertraging komt doordat woningen op 1 januari worden getaxeerd naar de waarde van 1 januari van het voorgaande jaar. De huizenprijzen stijgen al wat langer, terwijl de WOZ-waarde na 2015 een stijging laat zien.
Naast het effect van de taxatie van een jaar eerder, worden bij de ontwikkeling van de WOZ-waarde alle woningen in de woningvoorraad meegenomen; ook huurwoningen en niet verkochte koopwoningen. Daarnaast verandert de woningvoorraad door nieuwbouw en sloop, wat over het algemeen een verhogend effect heeft op de ontwikkeling van de WOZ-waarde.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties