Landerd

Pop-up zwembad opent in Reek...

Wolkbreuk teistert de regio: wateroverlast in Ravenstein, Reek, Velp en Zeeland (foto's en video)

Door Tonny Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK/ZEELAND - Een wolkbreuk zette zondagmiddag tussen vier en vijf uur grote delen van Reek in no-time blank. Van ondergelopen kelders tot volledig
ondergelopen huizen, de wateroverlast was enorm. Diverse rioleringsputten op de openbare weg sprongen spontaan open en bij sommige platte daken kwam het water ook aan de binnenzijde naar beneden. Een uurtje later scheen de zon weer volop en leek het buiten alsof er niets was gebeurd.


Binnenshuis was het op sommige plekken wel anders. De telefoon bij de brandweer stond dan ook roodgloeiend, aldus één van de brandweermannen, die tot zijn spijt aangaf niet iedereen meteen te kunnen helpen.

Zeeland
Ook Zeeland kampte met wateroverlast. Zo moest op de Kuipersweg de brandweer eraan te pas komen om water uit een stal te pompen.

Ravenstein
Op de Dorpenweg ter hoogte van Ravenstein braken veel takken af als gevolg van de hoosbuien.

Velp
In Velp kwam de parkeerplaats van pannenkoekenrestaurant Den Tol volledig blank te staan.

Update 21.50 uur: 'Pop-up zwembad' opent in Reek
"Sinds zondagmiddag is Reek een zwembad rijker", zo melden de initiatiefnemers van horecagelegenheid Onder Ons. Zij openden deze namiddag in Reek 'Onder Plons'. "Een pop-up zwembad waar iedereen terecht kan voor een natje en een droogje. Enkele geluksvogels waren zondagmiddag bij de spetterende opening aanwezig. Er werd heel wat afgeplonsd..."

Update 22.45 uur: Luchtfoto's
Marco van den Broek maakte enkele luchtfoto's boven het buitengebied van Schaijk en Reek die een goed beeld geven van de enorme wateroverlast. 

(foto's en video: Tonny Verstegen, Paul Verstegen, Marleen Zwakhoven, Marco van den Broek, Renée van Haren, Sandy Adriaans en Onder Ons Reek)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties