Landerd

Wisenten gewend aan bezoekers - fotoreportage

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Het is het gesprek van de dag in Landerd en omgeving: de wisenten in natuurgebied De Maashorst. (foto's: Webdesign Schaijk)

Na enkele incidenten in september en oktober 2016, waarbij onder meer een agressieve wisent werd doodgeschoten, zit de schrik er goed in bij veel gebruikers van het natuurgebied. Met name in Zeeland is er erg veel verzet tegen de grote grazers en ook de Landerdse gemeenteraad plaatste donderdag kritische kanttekeningen bij het experiment met de dieren in De Maashorst. Deze kritische geluiden vormden voor de Landerdse wethouder Ben Maathuis merkwaardig genoeg geen belemmering om een dag later, in het zogeheten bestuurlijk regieteam, volmondig ja te zeggen tegen het met 14 maanden verlengen van de proef met de wisenten in De Maashorst. Deze actie van Maathuis, waarin hij niet alleen zijn eigen partij DS97 maar ook de rest van de gemeenteraad opzichtig voorbij loopt, krijgt ongetwijfeld nog een staartje.        

ARK Natuurontwikkeling
ARK Natuurontwikkeling, de organisatie die het project met de wisenten in De Maashorst begeleidt, staat nog altijd volledig achter de proef met de grote grazers in het natuurgbied. “Als jij respect toont voor de wisenten, dan tonen zij respect voor jou", gaf Leo Linnartz van ARK in december nog aan na afloop van een van de excursies naar de wisenten op De Maashorst. "Houd 50 meter afstand. Ben je per ongeluk onverwachts dichterbij, blijf rustig en loop langzaam weg”, geeft hij als advies mee aan bezoekers.

Tijdens de excursies bleek dat als er een druk pratende groep mensen naar de wisenten komt kijken, de wisenten rustig terugkijken. De wisenten lieten zich daarnaast op hun gemak bekijken en fotograferen en lijken steeds meer gewend te raken aan bezoekers. Dat ondervond ook Rob Snijders uit Schaijk die onlangs een prachtige fotoreportage maakte van de wisenten in De Maashorst. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties