Landerd

Wilde grazers kunnen Palmstraat nu oversteken

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Een belangrijke schakel in de verbinding van de begrazingsgebieden in De Maashorst wordt donderdag 24 januari in gebruik genomen. Tot nu toe waren de kuddes van elkaar gescheiden door de Palmstraat in Schaijk. De begrazingsgebieden Kanonsberg/Munse Heide en de Brobbelbies/Slabroekse Bergen zijn voortaan door een oversteekplaats aan elkaar verbonden.

In de buurt van de Plassen van Hofmans zijn veeroosters in de weg gemaakt. Een hekwerk en borden vóór de veeroosters maken aan weggebruikers duidelijk dat ze op dit deel van de weg de grazers kunnen tegenkomen. Op de oversteekplaats heeft de gemeente Landerd een 30-kilometerzone ingesteld ten behoeve van de veiligheid van de weggebruikers en van de dieren. Parkeren op de oversteekplaats is niet toegestaan.

Hans Vereijken, wethouder van de gemeente Landerd, onthult donderdag een bord. Daarop staat onder andere het reeds veelbesproken nieuwe pictogram dat waarschuwt om hier niet te parkeren omdat paarden graag aan autolak knabbelen. Een landelijke primeur voor De Maashorst. Na de opening halen beheerders de tussenrasters weg. De kuddes kunnen daarna de oversteek gaan wagen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties