Landerd

Wie wordt de voorleeskampioen van de gemeente Landerd?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Op woensdag 12 februari houden de Openbare Bibliotheken Landerd de lokale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen van alle zes de basisscholen uit Schaijk, Reek en Zeeland treden dan voor het voetlicht. Ze lezen een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Basisscholen die meedoen aan De Nationale Voorleeswedstrijd hebben eerst een voorleeswedstrijd op school georganiseerd. Van elke basisschool is één leerling tot schoolkampioen benoemd.

De winnaar van de lokale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gaat als voorleeskampioen van de gemeente Landerd door naar de vervolgronde. Als alles goed blijft gaan, wordt hij of zij zelfs voorleeskampioen van de provincie Noord-Brabant. De Landerdse voorleeswedstrijd vindt dit jaar plaats in dorpshuis De Garf in Zeeland.

Jury
De voorlezers worden beoordeeld door een vijfkoppige jury. In de jury zullen plaatsnemen: Hans Meijer, Neerlandicus (voorzitter van de jury); Anja Maathuis-Spijkers, Read Shop boekhandel Schaijk; Sergio Boutkan, hoofdredacteur weekblad Arena; Moritz Böhmer, wethouder gemeente Landerd en Jade Rensel (foto), de Landerdse Voorleeskampioen van 2019.

Theater Schat Producties
Het programma in De Garf begint woensdag 12 februari om 10 uur en wordt opgeluisterd door Theater Schat Producties.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties