Landerd

Kookwedstrijd voor kinderen gestart

Wie worden Keukenbazen 2019 en SmaakBurgemeester van Nederland?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - De Keukenbazen Battle, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit Noordoost Brabant, is gestart. Teams van 2 of 3 kinderen kunnen zich met hun lekkere en gezonde gerecht aanmelden via www.keukenbazen.nl. De finaledagen zijn tijdens Dutch Food Week, op 5 en 9 oktober.

2018: Teams aan het koken tijdens de Mega Live KookBattle bij het Koning Willem I College. (foto: M. Van den Brink)

De opdracht voor de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

Chefkoks in de jury
In elke gemeente jureert een lokale chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de Mega Live KookBattle op zaterdag 5 oktober. Daar beoordeelt de topjury alle gerechten. De winnaars worden bekendgemaakt op woensdag 9 oktober, tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in ’s-Hertogenbosch.

Drie prijzen
Voor de teams zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve gerecht en de prijs voor de beste smaakcreatie. De burgemeester van de winnende gemeente wordt SmaakBurgemeester van Nederland en mag die titel een jaar lang dragen.

De deelnemende gemeenten zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught. Keukenbazen werd vijf jaar geleden ontwikkeld door AgriFood Capital. Al vanaf de start speelden de gemeenten een belangrijke rol in de organisatie. Vanaf dit jaar wordt de kookwedstrijd georganiseerd door Regio Noordoost-Brabant. Dat past bij de plannen van de samenwerkende overheden om de jeugd meer onderwijs en voorlichting over gezonde voeding te geven.

Volg Keukenbazen via www.facebook.com/keukenbazen/www.instagram.com/keukenbazen/ en www.keukenbazen.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties