Landerd

Wetsvoorstel gemeente Maashorst naar Tweede Kamer

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Na het positieve bericht van de ministerraad in september dit jaar, bekeek de Raad van State (RvS) op haar beurt het wetsvoorstel voor de herindeling van Landerd en Uden tot de gemeente Maashorst. De RvS heeft een positief advies afgegeven. Dit betekent dat het wetsvoorstel doorgaat naar behandeling in de Tweede Kamer. “Daarmee liggen we op schema om op 1 januari 2022 onze nieuwe gemeente Maashorst te vormen en daar zijn we erg content mee”, geven de burgemeesters Marnix Bakermans (Landerd) en Henk Hellegers (Uden) aan.

De gemeente Maashorst vormt met de dorpen Odiliapeel, Reek, Schaijk, Uden, Volkel en Zeeland één gemeente van bijna 60.000 inwoners. In de toelichting op het wetsvoorstel geeft minister Ollongren aan dat de gemeenten Landerd en Uden samen een sterkere positie kunnen innemen bij de aanpak van regionale opgaven. Op deze manier is de gemeente Maashorst naar verwachting beter in staat om de belangen van haar inwoners en de dorpen ook op regionaal niveau te behartigen.

Planning
Naar verwachting behandelt de Tweede Kamer het wetsvoorstel over de gemeente Maashorst in het begin van 2021. Bij een positieve beoordeling gaat het stuk naar de Eerste Kamer. “Zodra ook zij hun goedkeuring hebben gegeven, is de gemeente Maashorst een feit en gaan we vanaf 1 januari 2022 echt van start”, licht Marnix Bakermans toe.

Kijk voor meer info op www.opwegnaargemeentemaashorst.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties