Landerd

Vogelvierdaagse in De Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Vogelwacht Uden organiseert weer de vogelvierdaagse in het kader van de Nationale Vogelweek van donderdag 16 tot en met zondag 19 mei. Op donderdag- en vrijdagavond is de start om 19 uur. De wandelingen van zaterdag en zondag starten om 9 uur ‘s ochtends. Vertrek is vanaf het grote parkeerterrein van Natuurcentrum De Maashorst, gelegen op de hoek Maashorstweg en Slabroekseweg. De deelname aan de wandelingen is gratis.

Geelgors. (foto: John Hermans)

In de Nationale Vogelweek, die door Vogelbescherming Nederland wordt georganiseerd, kan iedereen ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om naar vogels te kijken. Vogelbescherming Nederland organiseert de Nationale Vogelweek om het draagvlak voor vogels en natuurbescherming te vergroten. Deelnemers leren vogels herkennen en krijgen de meest schitterende vogels van dichtbij te zien.

Vogelwacht Uden doet al jaren mee aan deze week en wel in de vorm van een vogelvierdaagse. Vier opeenvolgende dagen gaan we vogels kijken in het prachtige natuurgebied De Maashorst. Gidsen van Vogelwacht Uden leiden u rond. Een verrekijker is hierbij een praktisch hulpmiddel. De ervaren gidsen hebben per groep ook een telescoop bij zich, zodat ook degene die geen verrekijker bezit, de vogels vaak goed in het vizier krijgt. Laarzen of stevige schoenen zijn aan te bevelen. Via de telescoop zijn vogels mooi te bewonderen van redelijk dichtbij. Wat te denken van Boompieper, Geelgors, Boomleeuwerik, Gekraagde Roodstaart en Grasmus, kenmerkende vogels van De Maashorst! Of misschien wel de zeldzame Grauwe Klauwier, die we vorig jaar fraai te zien kregen. Na afloop van de wandeling kan men op zondag een bezoek brengen aan het Natuurcentrum De Maashorst waar veel informatie over het natuurgebied te verkrijgen is.

Opgave om deel te nemen is niet nodig, maar mag wel. Doe dit via de site van www.vogelweek.nl, waarop ook alle andere activiteiten die in Nederland plaatsvinden, vermeld staan. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met Jan-Willem Hermans, 0413-269804. Of kijk op www.vogelwachtuden.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties