Landerd

Vleermuisavond in Natuurcentrum De Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Natuurcentrum De Maashorst verzorgt samen met de Vleermuiswerkgroep Noord-Brabant en de IVN-natuurgidsen een vleermuisavond op zaterdag 28 augustus. Start is om 19.30 uur met een lezing door vleermuisexpert Carlo Wijnen in de benedenruimte van het Natuurcentrum. Om 20.15 uur gaan deelnemers in twee groepen op pad om te kijken of er vleermuizen in het veld zijn te vinden. Er wordt gewandeld maar ook regelmatig stilgestaan, laarzen of wandelschoenen worden aangeraden. Deelname kost 7,50 en is mogelijk vanaf 10 jaar. Meer info is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl. 

Vleermuizen zijn zeer bijzondere dieren, voor de meeste mensen geheimzinnig, voor sommigen zelfs griezelig. Een belangrijke functie in de natuur hebben ze zeker: iedere nacht vangen ze grote aantallen muggen en andere insecten.
Vleermuisexpert Carlo Wijnen van de Vleermuiswerkgroep Noord-Brabant doet al vele jaren onderzoek naar vleermuizen en andere zoogdieren en weet veel over deze soortgroep te vertellen. Daarna nemen de IVN-gidsen u mee de schemering in en gaat u tijdens een wandeling van circa anderhalf uur op zoek naar vleermuizen. Met iedere groep loopt ook een vleermuisexpert mee die met behulp van een batdetector de verschillende soorten kan herkennen. Uiterlijk om 22 uur zijn de deelnemers weer terug bij het natuurcentrum.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties