Landerd

Geen vernielingen in Reek geconstateerd

Vierduizend euro vuurwerkschade tijdens jaarwisseling in Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - In de gemeente Landerd is tijdens de jaarwisseling voor zo’n vierduizend euro schade aangericht aan de openbare ruimte. Dat is fiks meer dan vorig jaar, toen de schade zeventienhonderd euro bedroeg. De vernielingen vonden plaats in Schaijk en Zeeland. In Reek is geen vuurwerkvandalisme geconstateerd. Mogelijk dat het georganiseerd afsteken daartoe heeft bijgedragen.

In Schaijk en Zeeland zijn er in totaal twaalf verkeersborden opgeblazen. In Zeeland moesten ook een paar bushaltebankjes het ontgelden. Medewerkers van de buitendienst hadden ook dit keer weer preventief prullenbakken afgesloten of weggehaald. Desondanks zijn er in Schaijk toch nog twee prullenbakken vernield tegenover eentje in Zeeland. Tevens werden er weer enkele kolkdeksels door vandalen verwijderd, waardoor er gevaarlijke gaten in de weg ontstonden. De deksels zijn door de buitendienst weer op hun plaats gelegd.

In de hele gemeente is veel vuurwerkafval door de inwoners zelf opgeruimd.

 

|Doorsturen

May

2018-01-03 15:07:12

In Reek niks??? Dus wie heeft het goed voor elkaar?? REEK dus. Maar een Aldi ho maar. Dus d.... Brands geef ons die Aldi, als je je gezicht ooit in REEK laat zien kun je er een appelflap halen.

Schaijkenaar

2018-01-05 16:54:44

Beste May, Wat een verbanden trek jij zeg! Dan kun je ook zeggen in Reek is geen niks te doen dus dan laat die Aldi ook maar zitten en dan kan Brands die appelflap in Schaijk of Zeeland wel afhalen...

Rekenaar

2018-01-12 09:30:15

Als Schaijk en Zeeland  , de Reek nog geen supermarkt gunnen , in de bebouwde kom  ,welisaar op een (leeg) industtrie terrein , voor groot en klein en voor jong en, oud veilig  te voet te bereiken  gaan we onze boodschappen wel in Grave  en Herpen halen  daar is een compleet aanbod  aan winkels , slijterij , bouwmarkt , e.d.  ,e.d. 

Nico Degen

2018-01-12 17:25:01

Om mee te beginnen geachte Rekenaar,

Is het in een discussie ongepast om te dreigen. Verder is een woning boven de supermarkt altijd de woning die het dichts bij de supermarkt ligt, andere woningen liggen verderaf. Over de bereikbaarheid van de winkels in het algemeen, is de afstand tussen een willekeurige woning in andere dorpen en steden stukken groter dan de afstand Reek Schaijk. U heeft het nog zo slecht niet getroffen. Als er tussen Schaijk en richting Uden woningbouw gaat plaatsvinden, gaan er pas winkels komen naar aanleiding van het aantal woningen die gebouwd gaan worden, waar afstand ook een grote rol speelt. Kortom, een bijna vaste formule die in de praktijk er voor zorgt dat winkels ook een bestaansrecht en levensvatbaarheid kunnen ontwikkelen.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties