Landerd

Vier koninklijke onderscheidingen in gemeente Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - In de gemeente Landerd zijn dit jaar vier inwoners gedecoreerd ter gelegenheid van Koningsdag. De betrokken inwoners hebben zich ieder op hun eigen wijze verdienstelijk gemaakt voor de gemeenschap en/of de maatschappij. Zij hebben eraan bijgedragen dat de gemeente Landerd beschikt over een bruisend en actief verenigingsleven. Door de huidige coronamaatregelen was het 24 april niet mogelijk om de vier inwoners daadwerkelijk te onderscheiden. Burgemeester Marnix Bakermans informeerde de gedecoreerden in de ochtend. Op een later tijdstip dit jaar worden de koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Deze datum wordt landelijk vastgesteld. (foto's: Marc van Zuylen, LanderdFotografie)

V.l.n.r.: Thea van Roosmalen-Verstegen, Tiny de Groot-Bongers, Harrie Nooijen en Piet van Berloo.

Harrie Nooijen
Wat heeft Harrie Nooijen uit Zeeland gedaan voor de Landerdse samenleving?
Van 1985 tot 2000 was decorandus actief binnen het bestuur van carnavalsvereniging De Smouskes. Van 1986-1989 was hij achtereenvolgens Prins, Vorst en Grootvorst. Decorandus is actief in diverse commissies binnen de carnavalsvereniging.
Vanaf 1995 was hij gildebroeder bij het Sint Jacobus gilde. Decorandus heeft vele evenementen met zijn camera vastgelegd voor het archief van het gilde. Tijdens de bouw van het nieuwe clubhuis heeft hij vele uren mee geholpen.
1999 – 2019: gedurende 20 jaar is decorandus acoliet geweest bij de parochie Heilige Jacobus de Meerdere.
2003 – heden: vrijwilliger in de functie van cameraman bij de Landerdse Omroep Stichting, bij de afdeling Landerd TV. Decorandus levert een grote bijdrage aan vele items voor reguliere uitzendingen en live uitzendingen.

Harrie Nooijen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Piet van Berloo
Wat heeft Piet van Berloo uit Schaijk gedaan voor de Landerdse samenleving?
1965 – heden: Decorandus is al 53 jaar mantelzorger. Om als mantelzorger in aanmerking te komen voor een Koninklijke onderscheiding gelden bijzondere criteria. Er wordt onder andere gekeken naar de graad van verwantschap. Alleen in bijzondere gevallen wordt mantelzorg in de eerste graad decorabel geacht. Bij decorandus is hier sprake van. Decorandus levert al vele jaren mantelzorg aan zijn zoon.

Piet van Berloo is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Thea van Roosmalen-Verstegen
Wat heeft Thea van Roosmalen-Verstegen uit Reek gedaan voor de Landerdse samenleving?
1989 – 2011: bij Parochie Johannes de Doper is decoranda van 1989 tot 2000 begeleider geweest voor de Communie en het Vormsel. Van 2006 tot 2011 heeft zij de kindernevendiensten en de gezinsdiensten mede verzorgd.
1991 – 2006: penningmeester van de buurtvereniging ‘Altijd Goed’.
1994 – 1998: leesmoeder en hulpmoeder op de basisschool in Reek.
1994 – 2002: verkeersbrigadier voor het veilig laten oversteken van de basisschoolkinderen.
1998 – heden: collectant voor Het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) en de Brandwondenstichting. De laatste jaren is zij collectant voor de Goede Doelen Week.
2005 – heden: bestuurslid KVO, tegenwoordig Vrouwen van Nu. Van 2009 tot 2016 heeft zij de functie van penningmeester vervuld.
2008 – 2013: mantelzorger voor naasten
2014 – heden: gastvrouw bij Ons Welzijn voor het Eetpunt in Reek. Tevens is zij coördinator voor de vrijwilligers van het Eetpunt.
2014 – heden: gastvrouw bij de Bond van Ouderen voor de Soos. Zij zorgt ervoor dat bezoekers een kaartje kunnen leggen of een spelletje kunnen spelen.
2014 – heden: vrijwilliger bij de Stichting Kansarmen Roemenië. Zij zorgt ervoor dat de kleren gesorteerd worden voor transport naar Roemenië.

Thea van Roosmalen – Verstegen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tiny de Groot-Bongers
Wat heeft Tiny de Groot-Bongers uit Zeeland gedaan voor de Landerdse samenleving?
1979 – 2005: vrijwilliger bij de Zonnebloem, afdeling Zeeland. Als verpleegkundige heeft decoranda vele verpleegkundige taken op zich genomen bij uitstapjes en meerdaagse reizen. Daarnaast heeft zij vele hand- en spandiensten verricht bij de Zonnebloem.
2000 – heden:  collectant voor het Koningin Wilhelmina Fonds, PMC en het Rode Kruis. Sinds 2018 is zij collectant bij de Goede Doelen week.
2000 – heden: vrijwilliger bij buurtschap De Brand. Decoranda is lid van de werkgroep activiteiten. Al jaren verzorgt zij voor de senioren in de buurt de jaarlijkse fietstocht, gezellige praatavonden, spelavonden en bijeenkomsten.
2003 – 2014:  mantelzorger voor naasten.
2004 – heden:  mantelzorger voor buren.
2008 – 2019: vrijwilliger bij Gymclub Onze Sportvrienden. Dit was een gymclub voor mensen met een beperking. Deze beweeglessen vroegen een intensieve begeleiding van de vrijwilligers.
2018 – heden:  mantelzorger voor vrienden

Tiny de Groot-Bongers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties